Da li je vreme za novi jastuk? Test od 30 sekundi će vam dati odgovor

Chantel Mila iz Australije je na svom TikToku podelila jednostavan trik da proverite da li vam je potreban novi jastuk. Takođe je objasnila i zašto jastuke treba menjati na ‘svaku godinu ili dve’ kako biste izbegli spavanje na jastuku punom bakterija.

@mama_mila_

When was the last time you went pillow shopping? ☁️ #bedroomcheck #hometips

♬ Sweet Dreams – Trinix

– Jastuci u sebi skrivaju prašinu, mrtve ćelije kože i ulja tako da im rok ističe nakon jedne ili dve godine – objavila je Chantel na svom TikTok profilu. Ako imate sintetički model jastuka, trebalo bi ga menjati svakih šest do 12 meseci, a ako imate jastuk od životinjskih materijala, menjajte ga svake dve do tri godine.

Da biste proverili da li je vreme za novi jastuk, Chantel preporučuje da to testirate. Dovoljno je da samo presavijete jastuk na pola, a zatim ga držite sklopljenog 30 sekundi. Celi postupak je pokazala na snimku objavljenom na TikToku.

– Jastuk bi trebalo da se vrati u početni položaj ako je dobar – rekla je Chantel. Ako se ne vrati, to znači da je vreme za ulaganje u novi.

Više od 220.000 ljudi pogledalo je video, a mnogi su rekli da nisu imali pojma da jastuci imaju rok trajanja.

– Ovo je jako dobra ideja, nisam znala da se to može tako proveriti – pisalo je u jednom komentaru.

– Hvala na savetu, odmah ću proveriti svoje jastuke – stajalo je u drugom. Neki su pak rekli da redovno peru jastuke i pitali je da li je to dovoljno ili bez obzira na to treba da provere rok trajanja ovim testom.

– Definitivno je jako važno prati jastuke svaka tri meseca – rekla je Chantel. Međutim, ako imate sintetičke jastuke i niste ih zamenili više od godinu dana, verovatno im je istekao rok trajanja, savetovala je ona, a prenosi Dejli Mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jastukspavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar