Dete joj išaralo kauč hemijskom olovkom, samo 2 sastojka bila su joj dovoljna da kauč bude kao nov

Sve se dogodilo vrlo brzo, dok sam sina stavljala na spavanje. Ovo je zadnji put da napuštam prostoriju dok je u njoj moje dete s kemijskom olovkom u ruci, išaralo je celi kauč, napisala je neimenovana mama na Facebooku i ubrzo bila zatrpana komentarima tipa ‘Dobar prekrivač će sve to sakriti’…

Ona je imala druge planove. Pokušala je da ga očisti mešavinom ulja čajevca i vode. Izribala ga je s četkom i tom mešavinom – i uspela. Tragovi olovke su nestali.

– Ulje čajevca stavite u vodu pa time poprskajte kauč i izribajte ga četkom – napisala je uz objavu.

Ukoliko kauč ima neugodan miris, i to možete rešiti vrlo jednostavno. U bočicu s raspršivačem uspite omekšivač i vodu u omeru 1:3, promućkajte i mešavinom pošpricajte kauč, a možete i zavese, tepih ili unutrašnjost automobila, prtljažnik itd. Neko vreme će ugodno mirisati.

Kako da uklonite mrlje s tepiha?
Tvrdokorne mrlje sa tepiha uklonićete pomoću pegle za peglanje odeće. Najprije ih pošpricajte mješavinom belog sirćeta i vode u omeru 1:2. Zatim na to stavite vlažan peškir ili staru pamučnu krpu pa na to prislonite peglu i uključite paru na 30 sekundi.

Ukoliko tepih nije prljav, ali ima neugodan miris, u tom slučaju pomoći će vam soda bikarbona. Sve što trebate da napravite je da pospete sodu bikarbonu po tepihu, ostavite da stoji neko vreme pa usisate. Ovim postupkom možete da osvežite i dušek, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hemijska olovkakauč
Komentari (0)
Dodaj komentar