Domaći rastvor od kog će biljke cvetati kao lude, sve već imate u kući

Da bi biljke cvetale, bile zdrave i otporne na štetočine potrebna im je pravilna nega i prihrana. Dobra vest je da nije potrebno da trošite novac na razne preparate za negu, sve što vam je potrebno za negu cveća sigurno već imate u kući, prenose mediji.

Voda u kojoj kuvate namirnice sjajna je prihrana za biljke jer upravo u njoj ostaje dosta hranljivih sastojaka. Tako je, dakle, za domaći rastvor za cveće potrebna voda i jedna od namirnica sa spiska:

  • Testenina
  • Povrće
  • Jaja
  • Pirinač

Nakon kuvanja neke od ovih namirnica, u vodi će ostati deo sastojaka poput azota i kalcijuma, koji su vrlo korisni za biljke. Ovim „rastvorom“ zalivajte biljke i gledajte kako bujaju.

Iskusni cvećari tvrde da upravo ova tečnost može da oporavi i one biljke koje su počele da venu. Podrazumeva se da pre nego što zalijete cveće ovom vodom, ostavite je da se potpuno ohladi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cvećenega biljakazalivanje cveća
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Poštovani pre nedelju dana sam uplatila uplatnicom za 3d nalepnicu… prozor ka vodi…… da li mogu dobiti informaciju da li je uplata stigla do Vas, jer prošli put mi je odmah javljeno mejlom da je stiglo. Već sam kupova od Vas. Hvala Vam ako mi odgovorite