Ekspertkinja otkrila najbolji način da očistite prozore: Potreban vam je usisivač

Kada dođe lepše vreme s mnogo sunca, javlja se i potreba za češćim pranjem i čišćenjem prozora. Posle brisanja stakala neretko na njima ostaju tragovi sredstva ili krpice za brisanje, ali jedna ekspertkinja je podelila trikove uz koje se možete rešiti prljavštine bez puno muke.

Džejd Oliver, stilistkinja izložbenog prostora u Express Bi-Folding Doors, otkrila je svoje glavne savete koje morate slediti kako bi se prozori oporavili od zime i zasijali za proleće, prenosi Mirror.

Za svoj prvi savet, Džejd kaže da uobičajena tehnika uklanjanja prljavštine s prozora možda nije tako efikasna kao što mislite i predlaže ništa drugo nego usisivač za taj posao. Rekla je: „I iznutra i spolja, doći će do nakupljanja prljavštine na prozorima u celom domu. Primamljivo je svako područje odmah naprskati kupovnim sredstvom ili mešavinom vruće vode i sredstva za posuđe, međutim, tako će se prašina zalepiti za staklo i jednostavno je premeštate okolo umesto da je uklanjate“. Ona savetuje da prvo krpom prebrišete prozore kako bi čestice prašine olabavile, a zatim usisate prozore s nastavkom za usisivač sa čekinjama kako bi izbegli grebanje površine.

Ekspertkinja tvrdi da postoji tajni sastojak koji vam je potreban da bi vaši prozori blistali. Osim korišćenja vruće vode sa sapunicom i brisača za završno čišćenje, u svoju rutinu čišćenja trebali bi da uključite i alkoholno sirće. Njegova kiselost pomaže da se uklone tragove na prozoru uzrokovani proizvodima za čišćenje. U bočici s raspršivačem samo pomešajte jednaku količinu sirćeta i vruće vode za ultimativni sprej za pranje prozora. Ova ekspertkinja dodaje i da je najbolji alat za uklanjanje tragova krpa od mikrovlakana, ali mora biti presavijena kako bi ste dobili najbolje rezultate.

Čini se da je najvažnije i vreme kada čistite prozore, a sada je najbolje vreme za početak. Ona dodaje: „Ne samo da je proleće dobro vreme za osvežavanje prozora nakon duge zime, to je i optimalno vreme za postizanje najboljih rezultata čišćenja. Čišćenje prozora zimi nije samo opasno, već može izazvati i frustracije jer će prozore uskoro biti potrebno još jednom brisati“.

Kako bi svoje prozore održali što je moguće čistijim, preporučuje da ih čistite ih jednom ili dvaput mesečno. Leti direktna sunčeva svetlost može otežati taj posao i otkriti mrlje, zato ona preporučuje da proleće iskoristite na najbolji način. Vreme je stabilno, tako da ne postoji uvek rizik od kiše, sunce neće uticati na završni sloj i mogu se čistiti ređe. Počnite jednom mesečno do leta, a zatim povećajte na dva puta mesečno ako je potrebno, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeprozoriusisivac
Komentari (0)
Dodaj komentar