Evo čemu zapravo služe ova vratanca na veš mašini, ovo malo ko zna

Na svakoj mašini za pranje veša, s prednje strane pri dnu, nalaze se mala vratanca, koja ste sigurno do sada primetili, ali da li ste se ikada zapitali čemu zapravo ona služe? Mnogi ne znaju njihovu namenu, a kada saznate, vrlo ćete se obradovati.

U tim vratancima, koje su krajnje odredište cevi za odvod, nalaze se sve sitnice koje ste pogubili prilikom pranja – dugmići, novčići i slične stvari.

Dakle, kada primetite da vam fali dugme na košulji, ili bilo kakav sličan sitan predmet, slobodno otvorite vratanca i tamo ćete ga pronaći. Naravno, pre toga proučite uputstvo jer je svaka mašina drugačija, ali kod većine je dovoljno malo jače povući vratanca šrafcigerom.

Ali pre toga obavezno postavite neki lavor ili krpu ispod vratanaca, za slučaj da iz njih izađe i voda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašinavrata
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Jela

    Vratanca na veš-mašini postoje oduvek i svi stariji tipovi ih imaju i funkcionišu. Nije ovo nikakva senzacija i novost. Ko ne zna čemu služe ta „vratanca“ taj ne zna ni da koristi mašinu. Toliko…

  • Boki 61

    Prva primedba na tekst je da nemaju sve masine ta vratanca. Druga primedba je da ce dugmici najverovatnije zavrsiti u kanalizaciji. Lagani su i pumpa ce ih verovatno sa vodom izbaciti. Novcici ce zaglaviti pumpu i masina ce prijaviti gresku i stati. U tom slucaju cete se pitati koliko ce vas majstor oderati posto vam na pamet nece pasti zasto masina nece da radi. Nekada je to bio slucaj kada je tu bila resetka i takve stvari su zavrsavale u njoj. Odavno se ne prave takve masine. Kad vec pominjete ta vraranca tu cete cesto naci jednu plasticnu trakicu sa alkicom. Postavljena je diskretno a veoma korisno. Kada strada termicka bravica masina ostaje zakljucana i vrata nece da se otvore. Ta trakica sluzi da se pomocu nje otkljucaju vrata jacim potezanjem iste na dole. To bi bio koristan savet ostalo je zali boze izgubljenig vremena. Vas slucajni majstor.