Feng šui saveti za sreću i sklad u kući

Ne postoji ništa čemu se intenzivnije teži od sreće i sklada u kući.

Sve čime se bavimo i šta stvaramo usmereno je ka tom jednom cilju – stvaranju harmonije u porodičnom okruženju. Bez toga nema istinske sreće, ni zadovoljstva. Otvarajući se sve više ka istočnjačkim uticajima i kulturi, zapadni svet je prihvatio Feng Šui metode, i njihovo pozitivno delovanje u brojnim sferama svog života.

Ova drevna kineska veština, zapravo je fenomen koji je moguće oblikovati da odgovara u potpunosti modernom svetu, odnosno da istom da mogućnost da bude stabilniji, perspektivniji i svakako bolji. Moderan Feng Šui predstavlja globalno oruđe za rad. Arhitekte i dizajneri savremenih domova, sa zadovoljstvom koriste principe Feng Šui-a, kako bi prostor u kom se živi i radi pretvorili u skladan, funkcionalan i produktivan.

Iako još uvek mnogi Feng Šui smatraju komplikovanim i nesavladivim, on se zapravo oslanja na vaš zdrav razum. Većina saveta koje vam Feng Šui može ponuditi je toliko jednostavna i smislena, da veliki broj već možda nesvesno i primenjujete u svom orkuženju. Misija Feng Šui metode je zapravo balansiranje i dovođenje pozitivne energije u prostor u kom boravimo.

Kako zahvaljujući Feng Šui metodama započeti svoj put ka harmoniji?

FENG ŠUI ZA ULAZNA VRATA
Kako bi pozitivna energija zakucala na vaša vrata, morate od njih da počnete. Dobar ulaz je dobar početak. Prema Feng Šui metodi put koji vodi do vaših ulaznih vrata mora biti zakrivljen. Stroga prava linija nije ni malo poželjna. Na ovaj način se prima dobar chi a loša energija ostaje napolju. Pobrinite se takođe da ništa ne blokira ulaz u vaš dom i da su vaša vrata uvek čista. Crvena vrata pozivaju prosperitet, zelena su za rast, plava nude opuštanje a braon stabilnost.

KUĆA BEZ NEREDA
Nepotreban nerad je veoma loš da dobar protok energije. Čak i ako Feng Šui nije vaša mantra, ukoliko ste okruženi neredom, male su šanse za dobro raspoloženje, stabilne odnose u porodici i produktivnost na željenom nivou. Gomila dekora i dodataka, takođe su nešto što blokira pozitivnu energiju. Zamislite prostor ispunjen samo stvarima koje vam zaista trebaju, onim koje koristite i pridržavajte se toga. Zamenite bilo šta što je slomljeno ili pokvareno, jer to ukazuje na loš chi. Sličan pristup važi i za odnos prema garderobi. Sve što ne nosite, odbacite i osećaćete se slobodnije.

ODABIR BOJA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE
Boja je sastavni deo dizajna enterijera i mada nema rešenja koje odgovara svima važno je da izbor palete boja bude vedar i da odražava dobro raspoloženje. Feng Šui preporučuje da za spavaću sobu koristite umirujuće, lagane i spokojne nijanse, uz nagoveštaj prirodnog zelenila. U dnevnoj sobi možete koristiti malo življi spektar boja, ali u svakom slučaju ne više od 3. Previše boja dovodi do vizuelnog zagušenja što je veoma loše za chi.

UKLONITE PREDMETE KOJI VAS SPUTAVAJU
Ne postavljajte predmete u vašem domu koji vam se čine suvišnima ili vas na neki način sputavaju. Čak i ako vam se samo čini da im tu možda nije mesto, verovatno je to zbog toga što instinktivno primate takvu informaciju kroz energetsku cirkulaciju u prostoru. Ne dozvolite da vas predmeti oko vas asociraju na loše uspomene. Takođe nema smisla posedovati nešto čiju vrednost ne prepoznajete. Ne okružujte sebe stvarima koje nisu u skladu sa vašom prirodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

feng suiskladsreća
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Obične budalaštine. Potrebne samo retardiranima.