Fuge u kupatilu ponovo će biti bele kao sneg: Za ovaj trik treba vam samo pet minuta

Mnogi ljudi se bore s tim kako da najefikasnije očistite pločica u kupatilu, naročito prljave i često plesnive fuge. Na sreću, ekspertkinja za čišćenje Keri Hejl iz Mira Shoversa otkrila je kako lako izbeliti to područje uz pomoć dva sastojka koja verovatno već imate kod kuće, piše Ekpress.

Fuge bez odgovarajućeg održavanja mogu biti pune buđi ili mrlja koje uzrokuju da poprime ružnu sivu boju. Takođe, zbog nakupljanja šampona i gela za tuširanje, zglobovi mogu dobiti neprivlačnu nijansu žute ili narandžaste.

Keri je otkrio da je čišćenje buđi ili promenjene boje „lakše nego što mislite“. Ona preporučuje upotrebu sode bikarbone i vodonik peroksida za ovo.

Soda bikarbona je efikasan izbeljivač i dezodorans. Pošto je i blag abraziv, možete ga koristiti bez straha da ćete izgrebati pločice. Vodonik peroksid takođe ima neverovatna svojstva izbeljivanja. Kao i izbeljivač, efikasno ubija spore plesni, ali je sigurniji za upotrebu.

Da biste koristili ova dva izbeljivača za fuge u domaćinstvu, pomešajte ih zajedno u posudi da napravite gustu pastu.

Kako očistiti fuge?

Nanesite pastu na fuge pomoću stare četkice za zube i potpuno pokrijte područje koje želite da očistite. Ostavite da se pasta upije oko pet minuta. Za ribanje fuga i pločica koristite četku sa čvrstim vlaknima. Ako su fuge i dalje prljave, nanesite još paste i sačekajte oko pet minuta pre nego što je uklonite.

Nakon toga obrišite ostatke paste vlažnom krpom. Na kraju, poprskajte celu površinu pločica sredstvom za čišćenje u spreju i obrišite čistom krpom.

Kako sprečiti pojavu buđi u kupatilu?

Sušenje pločica i fuge nakon tuširanja ili kupanja jedan je od najlakših načina da fug masa duže izgleda potpuno nova. Zato ih nakon svake upotrebe kade obrišite starim peškirom ili gumom za brisanje.

Održavanje vašeg kupatila što je moguće više suvim takođe će pomoći u sprečavanju rasta buđi. Otvorite prozor da biste provetrili prostoriju nakon kupanja ili tuširanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjefugekupatilo
Komentari (0)
Dodaj komentar