Godinama ne koristi hemikalije, a kuhinja joj blista: Njena tajna je u 1 sastojku

Poslednjih godina sve više domaćica se okreće prirodnim proizvodima za čišćenje doma. Pre svega, mnogo su sigurniji za ukućane, ali i znatno jeftiniji u odnosu na razne hemijske proizvode dostupne u hrvatskim prodavnicama.

Već neko vreme na društvenim mrežama vlada pomama za čišćenjem doma na prirodan i bezopasan način, uglavnom proizvodima iz kuhinje. Tako je TikTok korisnica Alison otkrila svojim pratiocima na svom profilu @oldschoolali kako da uštede veliku količinu novca bez upotrebe hemijskih proizvoda. Tvrdokorne naslage na rerni, šporetu, mikrotalasnoj pećnici ili kuhinjskim elementima gotovo je nemoguće ukloniti bez jakih hemikalija. Međutim, kako je Alison rekla, za čišćenje cele kuće koristi samo jedan proizvod, koji joj pomaže da se jednostavno i lako otarasi mrlja, masnoće i prljavštine u svom domu.

Alison tvrdi da kuću čisti samo alkoholnim sirćetom. Njime, kako je objasnila, čisti sve površine u kuhinji, a da bi se oslobodila neprijatnih mirisa koristi sirće i u mašini za pranje sudova i u veš mašini. Čašu punu sirćeta ostavlja u mašini za pranje sudova na gornjoj pregradi, dok sipa meru sirćeta u odeljak za prah mašine za pranje veša. Zatim uključite obe mašine na program visoke temperature. Nakon što uređaji završe svoj program, ne samo da više nemaju neprijatan miris, već se i dezinfikuju.

@oldschoolali

We are cleaning all the things today with vinegar!!! It’s super versatile since it can be used from cooking to cleaning. I love something you can stock and use in 1,000 different ways! . What other ways do you use vinegar? . #vinegar #cleaning #howtoclean #vinegarcleanseverything #nontoxiccleaning #nontoxic #sustainableliving #sustainablehome #vinegarhacks #howto #clean #infusedvinegar #cleaningtips #cleaningday #wipeitdown #cleantok #cleaningtiktok #cleaninghacks

♬ original sound – Allison Charles

Alison je takođe otkrila trik za brzo čišćenje mikrotalasne pećnice. Stavila je čašu pola sirćeta i pola vode u mikrotalasnu i uključila je na nekoliko minuta. Posle toga uzima salvetu ili krpu i jednim potezom obriše svu masnoću koja se sada lako uklanja. Redovno dezinfikuje i čisti aparate za kafu na isti način.

Ona je objasnila da rastvorom vode i sirćeta briše kuhinjske elemente i pod. Da bi njena kuća lepo mirisala, ona sipa sirće u staklenu posudu, a zatim dodaje grančice lavande i ruzmarina. Zatim zatvorite staklenu posudu i ostavite da odstoji nekoliko dana. Na kraju dodaje kriške limuna ili limunov sok i vodu i ovim rastvorom obriše podove i druge površine, čak i zidovi kuhinje, piše The Sun, a prenosi Jutarnji.

Naglasila je kako je nužan oprez pri korišćenju sirćeta kada su u pitanju kameni podovi ili mermer, jer sirće može ostaviti mrlje koje je posle nemoguće ukloniti. Za sve ostalo ne treba kupovati skupa sredstva za čišćenje, dovoljno je da u svom domu imate alkoholno sirće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cistocadezinfekcijahigijenakuhinja
Komentari (0)
Dodaj komentar