Hrana može da ostane SVEŽA i do 6 meseci: Trikovi za koje sigurno NE ZNATE (video)

TikTok kreatorka sadržaja @neat.caroline je profesionalna organizatorka. Ona je na ovoj društvenoj mreži podelila svoje najbolje trikove za skladištenje hrane kako bi ona ‘’trajala duže“. Kako kaže, hrana može da ostane sveža i do 6 meseci.

Mnogi čuvaju mleko na vratima frižidera, ali Kerolina sugeriše da to može ubrzati proces kvara. Zato je njen prvi savet da mleko držite na policama frižidera, izbegavajući vrata. Preporučuje gornju ili srednju policu jer je tu temperatura najniža.

Njen sledeći zgodni trik jeste čuvanje orašastih plodova i semenki u hermetički zatvorenim posudama i držanje u frižideru. Kako kaže, to održava ovu hranu svežom mnogo duže. Navodi da uz ovaj trik mogu da potraju i do šest meseci.

Kada je u pitanju očuvanje ukusa sira, Kerolina savetuje da ga umotate u pergament papir. Ova tehnika zadržava vlagu dok siru omogućava da diše. Kako kaže, to takođe sprečava rast buđi.

Ukoliko volite puter na sobnoj temperaturi, koristite slani puter umesto neslanog kako bi duže trajao.

@neat.caroline

6 food storage tips to make your groceries last longer! #hometips #foodhacks #lifehacks #foodstorage #homeorganization #organizedhome #fyp #learnontiktok #foodstoragetips #fridgeorganization #kitchenorganization #zerowasteliving #foodhacksathome

♬ original sound – Neat Caroline

Kerolinini saveti da hrana ostane sveža su veoma dobro prihvaćeni na TikToku. Njen video je do sada prikupio neverovatnih 121 hiljadu lajkova. Ljudi su hrlili u komentare da pohvale ove pametne trikove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

friziderhranasvezina
Komentari (0)
Dodaj komentar