I naše bake se kunu u ovaj trik: Kako da uklonite sve mrlje sa belog veša bez hemije

Tik Tok korisnica Karolina Mekauli iz Perta u Australiji često na društvenim mrežama deli jednostavne i delotvorne savete vezane za domaćinstvo, a nedavno je podelila i savet za pranje belog veša bez hemikalija.

Mekauli je poznata po tome da se uvek odlučuje za prirodna rešenja kada je održavanje i čišćenje doma u pitanju, a je i ovog puta piše otkrila da nikad u pranju ne koristi hemikalije poput izbeljivača rublja, već se uz kvalitetan deterdžent oslanja na sodu bikarbonu i belo, odnosno alkoholno sirće.

@carolina.mccauley

🧺 Laundry Hack – how to get your white clothes whiter 🕊#laundryhacks #alwayslearning #homehacks #cleantok #cleaninghacks

♬ Scream & Shout – will.i.am

Da bi što duže ostalo belo, napominje ona, vešu pomaže i sušenje na suncu, a sa spomenutim sastojcima ona pere svu svetliju odeću, od sportske opreme do posteljine i peškira.

– Proverite prvo da li je bubanj veš mašine čist, pa pre nego stavite prljavu odeću u njega ispite pola šolje sode bikarbone – kaže ona, a u pregradu za deterdžent ulijte i malo alkoholnog sirćeta, po mogućnosti da ga veš mašina ispusti u ciklusu ispiranja. Perite svetlu odeću na najvišoj temperaturi, a kad god možete sušite je na suncu – dodaje Mekauli.

Ovaj je jednostavni savet za belu odeću oduševio njene pratioce na Tik Toku pa su ga mnogi odmah i sami isprobali i uverili se da izbeljivač za pranje belog veša nije uopšte potreban, prenosi „The Sun“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

belinaodećapranjetrikveš
Komentari (0)
Dodaj komentar