Pauci vam stalno ulaze u kuću? Ove biljke će vas spasiti od buba

Iako su se mnogi radovali septembru i uživaju u promeni godišnjih doba, mnogi se zgražavaju kada se sete da je ovo doba koje tera paukove u naše domove. Kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom, postoji nekoliko biljaka koje ih drže podalje i odbijaju, piše Metro.

Nana

Pauci ne vole nanu, ali ne treba je imati po celoj kući kako bi imala efekat. Stavite nekoliko listova mente u vodu u bocu s raspršivačem i pustite da odstoji neko vreme, a zatim poprskajte ulazne tačke vašeg doma.

Bosiljak

Ne samo da je bosiljak koristan pri kuvanju, već je i koristan za sprečavanje insekata, uključujući pauke, mrave, letnje mušice i komarce. Jednostavno ga stavite na kuhinjski prozor, jer treba da dobija ​​direktnu sunčevu svetlost četiri do pet sati dnevno, a njegov miris odbiće sve neželjene bube.

Ruzmarin

Još jedna kuhinjska namirnica, ova biljka gaji se u domu i dvorištu, a takođe ima pozitivan učinak u rešavanju pauka. To je zato što je manje otporan na hladnoću, pa je idealno držati ga na toplom u svom domu.

Lavanda

Opuštajući miris lavande mogao bi da bude prijatan za ljude, ali za pauke je nepodnošljiv i odbojan. Možete uzeti nekoliko cvetova i obesiti ih u kući i oko nje kako biste ih odbili od ulaska.

Hrizanteme

Hrizanteme sadrže buhač, sastojak koji se često koristi u prirodnim sredstvima protiv insekata. Ne samo da to pauci mrze, već i mravi, krpelji, buve, grinje, bubašvabe i stenice.

Eukaliptus

Eukaliptus je još jedna biljka koja dobro funkcioniše kad se njegove grančice obese po kući, a mnogi ga obese u kupatilima gde se miris može mešati s parom. Ovo je takođe biljka koju možete pomešati s lešnikom i vodom kako biste napravili sopstveni sprej za insekte.

Neven

Postoji razlog zašto se generacijama postavlja neven uz povrće. Ova biljka odbija brojne štetočine, uključujući pauke i puževe, pa je koristan i u kući i spolja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkepaucipauk
Komentari (0)
Dodaj komentar