Infuzija za biljke: Oporavlja i neguje cveće, a pravi se od samo 2 sastojka

Jedno od glavnih stvari kod gajenja sobnog bilja je pažnja i ljubav, ali podjednako je važna i nego kojom ćete sprečiti da vam cveće uvene. To pre svega podrazumeva pravilno đubrenje koje može pomoći da biljke budu raskošne i lepe.

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, jednako korisni za biljke mogu biti i rastvori iz domaće radinosti, a mi vam predstavljamo recept za jedan u koji se kunu i iskusni cvećari.

Da li ste znali da aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može da pospeši i rast biljaka i pomogne im da se oporave.

Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih gajite u dvorištu ili u saksijama, jer ih čini otpornijim i pospješuje njihov rast. U aspirinu se nalazi salicilna kiselina koja zajedno sa ostalim sastojcima pomaže u rastu biljaka.

Sve što vam je potrebno za ovaj rastvor je jedna tableta aspirina i jedan litar destilovane vode.

Priprema:

Izmrvite tabletu i, ubacite u vodu, promešajte s vremena na vreme, sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate.

Ova rastvor deluje na razvoj korena, a redovnom upotrebom cveće postaje bujnije, a pospešuje rast tako što sprečava pojavu gljivica.

Aspirin može da spreči proizvodnju etilena koji najčešći uzrok zbog koga biljke uvenu.

Aspirin je odličan i za sečeno cveće. I u ovom slučaju aspirin je od pomoći. U vazu sa cvećem dodajte izmrvljenu tabletu i ono će duže ostati sveže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aspirinbiljkecvećenegasobne biljke
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Koji adpirin ima ih mnogo vrsta.