Infuzija za biljke: Oporavlja uvelo cveće, a potrebna su samo 2 sastojka

Glavna komponenta nege je pravovremeno i pravilno đubrenje. Međutim, cveću je potreban pažnja i ljubav, kao i redovni tretmani koji mu umnogome mogu pomoći da raskošno cveta i lepo se razvija.

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, jednako korisni za biljke mogu biti i rastvori iz domaće radinosti, a mi vam donosimo recept za jedan u koji se kunu i iskusni cvećari.

Da li ste znali da aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može da pospeši i rast biljaka i pomogne im da se oporave.

U aspirinu se nalazi salicilna kiselina koja zajedno sa ostalim sastojcima pomaže u rastu biljaka.  Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih gajite u dvorištu ili u saksijama, jer ih čini otpornijim i pospešuje njihov rast.

Sve što vam je potrebno za ovaj rastvor je jedna tableta aspirina i jedan litar destilovane vode.

Priprema:

Izmrvite tabletu i, ubacite u vodu, promešajte s vremena na vreme, sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate.

Evo kako rastvor deluje na biljke:

– Deluje na razvoj korena.

– Redovnom upotrebom cveće postaje bujnije.

– Pospešuje rast tako što sprečava pojavu gljivica. Aspirin može da spreči proizvodnju etilena koji najčešći uzrok zbog koga biljke uvenu.

Aspirin je odličan i za cveće u vazama. U vazu sa cvećem dodajte izmrvljenu tabletu i ono će duže ostati sveže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aspirinbiljkecvećeđubrivosobne biljke
Komentari (0)
Dodaj komentar