Iritantne tamne ogrebotine na tanjirima nestaju za 30 sekundi uz ovaj trik

Koliko je postarelo posuđe koje koristite verovatno primetite samo kada treba da vam dođu gosti. Tada ne možete da verujete kako pre niste primetili da su tanjiri, činije i ovali prekriveni ogrebotinama – onima koje ne možete više da ne vidite nakon ovoga.

Trošiti novac na lep novi pribor za jelo je kratkotrajno i ne tako ekonomično rešenje. Ali znajte da ne samo da ovi tragovi uopšte nisu ogrebotine, već ostatak boje sa pribora i lako ih je ukloniti.

Za ovaj metod potrebno vam je sledeće

Sredstvo za čišćenje u prahu na bazi oksalne kiseline bez izbeljivača

Sunđer

Gumene rukavice

Nekoliko listova papirnog ubrusa

Pre nego što odgledate video, proverite da li vaše posuđe može da se kandiduje za čišćenje ovom metodom.

@nanananabeedah

Bar Keepers Friend is now also my friend I can’t believe all these years I thought there was some coating I had scratched off my plates. Today I learned (yes, actually today) an that they can be made like new

♬ original sound – Joel

Ovom tehnikom mogu da se uklone samo površinske ogrebotine, odnosno neugledne tamne linije na tanjirima i šoljama, ali ne može da pomogne u slučaju  dubljih ogrebotina, pukotina, lomova.

Takođe, morate da vodite računa i o tome koje su boje vaši sudovi jer čak i sredstva koja ne sadrže izbeljivače mogu da skinu boju ukoliko na površini ostanu duže od jednog minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ogrebotineresenjeTanjiritrik
Komentari (0)
Dodaj komentar