Iz sudopere se širi smrad? Ovih nekoliko trikova ekspresno rešavaju problem

Često se događa da iz sudopere u kuhinji počne da se širi smrad, a uzrok tog mirisa najčešće su ostaci hrane koji se talože u odvodu i na kojima se potom stvaraju bakterije. Osim što razne tečnosti i mali ostaci hrane koji u odvodu zaglave s vremenom mogu početi da mirišu neprijatno, mogu i da uzrokuju začepljenje. Iz tog razloga vrlo je važno redovno čistiti i ispirati odvod, a evo i kako ćete to najlakše učiniti, piše Express.

Soda bikarbona i krupna so

Šerpu napunite vodom i kuvajte dok ona ne proključa. Zatim u nju dodajte pet kašika krupne soli i isto toliko sode bikarbone, te sipajte u odvod. Neprijatni mirisi i bakterije će nestati.

Soda bikarbona i alkoholno sirće

Stavite da se kuva pola litre vode i dodajte jednu čašu alkoholnog sirćeta. Zatim stavite oko 100 grama sode bikarbone u otvor sudopere i nakon toga ključalu vodu s sirćetom. Začepite odvod i ostavite da deluje preko noći.

Sirće i krupna so

Nakon sto ste zakuvali dva litra vode, dodajte malo octa i nekoliko žlica krupne soli. Smjesu ulijevajte u odvod malo po malo, u razmaku od jednog sata.

Limun

Iscedite dva limuna i sipajte sok u odvod. Ostavite da deluje nekoliko sati i, ako možete, nemojte u to vreme otvarati slavinu. Limun je odlično prirodno sredstvo za dezinfekciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjesmradsudoperatrikovi
Komentari (0)
Dodaj komentar