Jedan element u spavaćoj sobi je jako bitan: Donosi miran san, blagostanje, zdravlje…

Principi feng šuija sugerišu da je svaka boja izraz pet elemenata: drveta, vode, metala, zemlje ili vatre

Ako želite da privučete sreću i blagostanje, pažljivo birajte zavese. A koje su najbolje zavese za spavaću sobu po feng šuiju?

Da li želite da stvorite harmonično okruženje u svojoj spavaćoj sobi kako biste poboljšali zdravlje, pozvali sreću i privukli bogatstvo? Feng šui, kineska umetnost uređenja doma, može pomoći u poboljšanju protoka ćia (duhovne ili životne energije) kako bi se uskladili svi u okruženju. Ako planirate da zamenite zavese u svojoj spavaćoj sobi, koristite principe Feng šuija da izaberete prave boje i stvorite idealnu atmosferu.

Kao što vidite, prave zavese mogu učiniti mnogo više od zaštite od sunca i pružanja privatnosti noću. Da biste privukli miran san, zdravlje i blagostanje, birajte zavese u skladu sa feng šui principima.

Najbolje zavese za spavaću sobu: Za miran san i blagostanje

Principi feng šuija sugerišu da je svaka boja izraz pet elemenata: drveta, vode, metala, zemlje ili vatre. Svaki element predstavlja određenu oblast unutar vaše kuće. Izbor boje koji napravite ne samo da će nahraniti, već i ojačati element Feng šuija u oblasti koju nameravate da ukrasite.

Ako pravilno koristite feng šui boje u dekoru spavaće sobe, one mogu u potpunosti promeniti izgled i osećaj prostora. Zato birajte zavese koje podstiču opuštajuću energiju. Bela, pastelne, kremaste i prigušene boje poboljšavaju san. Ako želite da pojačate energiju strasti u svoju spavaću sobu, ništa ne funkcioniše bolje od vatreno crvenih nijansi . Međutim, previše crvene može stvoriti pogrešan utisak. Kako se različite feng šui boje mogu primeniti na zavese u spavaćoj sobi da biste postigli određene rezultate?

Bele zavese

Prema Feng šui filozofiji, bela je metalni element koji predstavlja čistoću i pozitivnu energiju. Nevinost, otvorenost i elegancija su takođe povezani sa belom bojom. Može vam pomoći da stvorite umirujuću i mirnu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi i poboljšate protok pozitivne energije. Veruje se da nijanse bele uklanjaju negativnu energiju kako bi zaštitile prostor i njegove stanare. Pored toga, bela reflektuje svetlost i može pomoći da se osvetli prostorija, čineći je prostranijom.

Dakle, ako želite da stvorite spokojnu i harmoničnu atmosferu, okačite bele zavese u svoju spavaću sobu. Ali pokušajte da izbegnete da budu potpuno bele, jer to promoviše usamljenost. Pomešajte belu sa zlatnom, zelenom, plavom ili bilo kojom drugom bojom koju želite da razbijete monotoniju. U Feng šuiju se preporučuje da postavite bele zavese na prozor najbliži krevetu – za dobar protok energije i miran san. Možete okačiti bele zavese na istočni ili jugoistočni zid kako biste privukli dobro zdravlje i porodičnu harmoniju.

Roze zavese

Još jedna sjajna boja koju treba uzeti u obzir za zavese u spavaćoj sobi je ružičasta. Prema Feng šui principima, roza boja se smatra elementom vatre, koji predstavlja entuzijazam, strast i kreativnost. Ružičasta boja sa sobom donosi nežan, pun ljubavi i umirujući osećaj. Možete koristiti zavese ove boje u svojoj spavaćoj sobi da biste promovisali smirenost. Pošto je univerzalno priznata kao nijansa ljubavi, ovu boju možete koristiti u svojoj spavaćoj sobi da donesete radost i intimnost, piše Lepota i Zdravlje.

I bebi roze i svetle boje daju određeni nivo mekoće celokupnom dekoru vašeg doma. Povezuje se sa jugom i veruje se da donosi energiju, toplinu i uzbuđenje u prostor. Ružičasta takođe privlači ljubav i veze, što je čini popularnim izborom za samce koji traže partnera. Za spavaće sobe okrenute prema jugu, ružičaste zavese savršeno rade. U ovoj postavci, trebalo bi da se uzdržite od korišćenja crnih i plavih. Takođe ih možete okačiti u jugozapadnom uglu vaše spavaće sobe.

Žute zavese

Ako tražite sreću, prosperitet i optimizam, birajte žute zavese za spavaću sobu. Žuta se smatra srećnom bojom, koja pripada elementima zemlje i vatre. Takođe se veruje da privlači bogatstvo, poboljšava komunikaciju i donosi dobro zdravlje, što je čini dobrim izborom za dnevne ili spavaće sobe. Svetlo žuti tonovi su odlični za spavaću sobu, stvarajući toplu i privlačnu atmosferu.

Žuta ima efekat širenja, što znači da se može koristiti u malim prostorima ili sobama kako bi izgledale veće. Eksperimentišite sa senf žutom ako vam svetla ili pastelna žuta nisu po volji. Feng šui je fokusiran na stvaranje harmoničnog okruženja koje dobro funkcioniše za pojedinca. Dakle, važno je odabrati boje i elemente koji rezonuju sa vama i podržavaju vašu energiju.

Zelene zavese

Prema feng šuiju, zelena je element drveta koji predstavlja rast, snagu i živost. To je boja podmlađivanja, obnovljene energije i renesanse. Zelena je povezana s lečenjem, zbog čega ćete je videti u bolnicama. Dakle, možete okačiti zelene zavese u svoju spavaću sobu da vas isceljuju dok spavate.

Ako želite da unesete umirujuću energiju i ravnotežu u prostor, razmislite o postavljanju zelenih zavesa. Oni vam mogu pomoći da stvorite mirnu, prizemnu atmosferu i promoviše dobar protok energije. Postavljanje zelenih zavesa za spavaću sobu zavisiće od željene energije i efekata. Na primer, možete okačiti zelene zavese na istočne i jugoistočne zidove kako biste promovisali dobro zdravlje i porodičnu harmoniju.

Da biste poboljšali uspeh u karijeri i lični rast, možete ih okačiti na severni zid. Ili ih okačite na zapadni zid da ojačate odnose i stvorite harmoničnu atmosferu. Ako imate spavaću sobu okrenutu prema istoku, najbolja boja za ovaj prostor bi bila zelena koju možete kombinovati s braon bojom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sanspavaća sobazavese
Komentari (0)
Dodaj komentar