Jedna neobična stvar pere prozore kao luda, biće čistiji od suze

Isprobajte ovaj trik za čišćenje prozora

Često se pominje štetnost raznih sredstava za čišćenje koje mnogi svakodnevno koriste, ali obožavatelji popularne domaćice i konsultantna za čišćenje gđe. Hinch su doveli do ove opasnosti – barem kada su u pitanju staklene površine.

U Fejsbuk grupi ‘Hinch Armi Cleaning Tips’, jedan korisnik je napisao da umesto sredstva za čišćenje stakla razne staklene površine mogu da se čiste – kesom čaja.

Ona piše da je tako očistila staklena vrata svoje mikrotalasne pećnice, a čaj koristi i za čišćenje tuš kabine i prozora. Objasnila je da njena vrata mikrotalasne sada sijaju i da na njima uopšte nema tragova pranja.

„Koristila sam kesicu jorkširskog čaja koju sam ostavila u šolji ključale vode dok se voda ne ohladi. Kada se čaj ohladio, natopila sam običan kuhinjski papir i obrisala mikrotalasnu. Pustila sam da se čaša sama osuši: u početku izgledalo je kao da će fleke ostati, ali sve su nestale sa sušenjem“ – napisala je pored fotografije svoje čiste mikrotalasne rerne.

Mnogi su se nadovezali na njenu objavu sopstvenim svedočenjima da čaj čisti bolje od mnogih proizvoda, a jedna korisnica u grupi objavila je i fotografije svoje tuš kabine, pre i posle trljanja stakla hladnim kesicama čaja.

Ljubitelji čišćenja kesicama čaja složili su se da taninska kiselina iz crnog čaja odlično pere prozore i ogledala, a neki dodaju da je i hladan čaj dovoljan da ukloni prljavštinu sa stakla, pa i nekih metalnih površina.

„Hladan čaj je najbolje sredstvo za čišćenje: oprao sam njime sve prozore, čak i toster“, prokomentarisao je drugi korisnik u grupi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeprozori
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Magična krpa i voda je zakon za ribanje

  • Anonimni

    Običnom vodom namokrite staklo i zgužvajte novine i brišite,vrh! P. S.zatvorski trik-izvinjavam se ali nenadmašno je.