Kako da bananom očistite svoj dom: Rešite probleme koji mnogima zadaju glavobolje

Banane su jako zdrave i skoro svi obožavaju da ih jedu, ali sigurno niste znali da imaju široku primenu kada je u pitanju održavanje higijene prostora.

Kora banane posebno je efikasna  pri rešavanju problema koji mnogima zadaju glavobolju – poliranje kožne obuće i održavanje drvenih površina.

Poliranje kože

U slučaju da su vam kožni predmeti izgubili sjaj, nema razloga za brigu, dovoljno je samo da unutrašnjim delom kore od banane istrljate kožu na obući i vratićete joj sjaj. Kalijum u bananama će se apsorbovati u kožu i pomoći da se umanje tragovi grebanja. Kada to uradite, obrišite ostatke banane i ispolirajte obuću uobičajenom metodom.

Vratite sjaj drvenim površinama

Ne morate da brinete ni kada vaš drveni nameštaj ili pod izgubi sjaj, jer je banana odlično rešenje i za taj problem. Sve što je potrebno da uradite je da nanesete prstima malo banane na drveni nameštaj i nakon toga ostatke banane obrišete krpom od mikrofibera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bananačišćenje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Durex

    Pošto je duplo skuplja nego pre par meseci, od sada ću je jesti sa korom zajedno.Nema ništa za bacanje po ovoj ceni, tako da nema ništa ni od čišćenja sa njom.