Kako se osloboditi korova u bašti bez hemije: Jednostavan recept, treba samo ovaj sastojak

Kako se osloboditi korova na prirodan način? Evo sjajnog trika koji može pomoći!

Umesto hemikalija, koristite jednostavnu prirodnu smesu koja će vam pomoći da se rešite dosadnih korova u dvorištu ili vrtu.

Potrebni sastojci su jabučni sirće i epsom so (magnezijum sulfat koji se može naći u svakoj apoteci). Pomešajte ih u bočici sa raspršivačem i dobro promućkajte. Zatim, nanesite ovu smesu na korov koji želite da se rešite.

Ovaj trik je posebno efikasan za korov koji se pojavljuje između pločica u dvorištu ili u vrtu. Budući da je ovo prirodni preparat, postupak treba ponavljati nekoliko puta kako bi se postigao optimalni rezultat.

Važno je imati na umu da so i sirće mogu uticati na zemlju i otežati rast biljaka koje želite da gajite u vrtu. Zbog toga ovu metodu koristite samo na mestima gde želite da se rešite korova. Ako neoprezno poprskate i biljke u blizini korova, možete ih oštetiti. U tom slučaju, bolje je korov ukloniti ručno, vodeći računa da izvučete i koren.

Još jedan koristan savet u borbi protiv korova u vrtu je upotreba novina. Postavite novinske listove oko biljaka kako biste sprečili rast korova. Nakon što postavite novine, stavite malo komposta, slame ili drugih organskih materijala kako biste ih učvrstili. Ova tehnika će vam pomoći da se oslobodite korova i istovremeno hranite zemlju u vašem vrtu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkečišćenjedomhemijakorovsavettrik
Komentari (0)
Dodaj komentar