Kakva fora, nije samo za veš! Neprevaziđen način da olakšate čišćenje, treba vam samo OMEKŠIVAČ!

Da li ste znali da omekšivač, osim što našu odeću čini mekšom i udobnijom, može da se koristi i u druge svrhe u domaćinstvu? Donosimo vam nekoliko zanimljivih saveta o višestrukoj upotrebi ove mirisne tečnosti.

1. Olakšava uklanjanje starih tapeta

Za uklanjanje starih tapeta sa zida možete koristiti omekšivač. Napravite mešavinu od jednog punog otvarača omekšivača i četiri šolje vode. Sunđerom natopite tečnost na tapetu i ostavite da odstoji 20-30 minuta, a zatim je uklonite sa zida.

2. Uklanja statički elektricitet

Da biste sprečili brzo nakupljanje prašine na vašem televizoru ili drugim površinama u stanu, stavite nekoliko kapi nerazređenog omekšivača na krpu i njome obrišite željeni predmet. Na ovaj način sprečićete stvaranje statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i imaćete čist i mirisan nameštaj.

3. Osvežava prostor

Ako ne želite da trošite novac na kupovinu osveživača vazduha, možete ga napraviti sami. Napunite flašu sa raspršivačem vodom i vašim omiljenim omekšivačem u odnosu 1:3. Poprskajte ovu mešavinu prijatnog mirisa na zavese, tepih i drugu tkaninu. Njime možete osvežiti i unutrašnjost svog automobila.

4. Omekšava četke i četkice

Četke i četkice biće mnogo mekše ako ih nakon upotrebe operete u vodi sa samo nekoliko kapi omekšivača. Zatim ih osušite i odložite. Budite sigurni da sledeći put kada budete koristili četku, više neće biti tako tvrda i kruta.

5. Daje glatkim površinama savršen sjaj

Ako želite da imate sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje besprekoran sjaj, pomešajte šolju omekšivača sa četiri šolje vode i sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte tečnost na krpu i njome prebrišite staklene površine u stanu, a zatim ih obrišite suvom krpom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeomekšivač za vešsaveti
Komentari (0)
Dodaj komentar