Kuća budućnosti imaće rok trajanja od 500 godina

Nepovoljni klimatski uslovi mogu naneti štetu vašim domovima. Svedoci smo da se u poslednjih desetak godina broj prirodnih nesreća znatno povećava. Mnogi za to krive globalno zagrevanje i konačno se dobar deo sveta osvestio pa se radi na smanjivanju štetnih emisija.

Ipak, kako prenose aktuelnosti.rs, potrebna je i inovacija u izgradnju domova, jer u pojedinim delovima sveta ljudi moraju da ih renoviraju na skoro svakih pet godina.

Firma Geoship misli da ima rešenje za ovaj problem pa je napravila kuće u obliku kupola koje mogu da traju i do 500 godina.

Ove geodetske kuće su poprilično jednostavne za gradnju, a sastoje se od metalne konstrukcije koja je obložena biokeramikom. Ovaj materijal ima tvrdu molekularnu strukturu, sličan je polimeru, i izdržljiviji je čak i od betona.

Izgradnja ovih objekata je postala pravi hit u svetu i ova start ap kompanija ima pune ruke posla. Oni su spojili biokeramiku sa dizajnom koji po Američkom institutu arhitekata predstavlja najefikasniji.

Ove kuće su otporne na vatru, oluje, zemljotrese i poplave, 100 odsto su netoksične i mogu da se prilagode ličnim željama.

Cene se kreću oko 60.000 dolara za osnovni model, a ako želite da živite sa porodicom u jednoj od ovih kuća to će vas koštati 100.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

budućnostkućarok trajanja
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • "" M I L T O N

    ***PA ZAR OVAKA KUĆA NIJE BILA PRIKAZANA PEDESETIH GOD. PROŠLOG VEKA NA NEKOJ SVETSKOJ IZLOŽBI …AMERICI ILI FRANCUSKOJ!