Kuća će dugo biti čista samo ako je ovako budete čistili, 3 top saveta

Da biste se zaista rešili prašine biće vam potrebno više od obične krpe za prašinu.

Prikupite prave zalihe

Ako ga još niste probali, mikrovlakna su sveti gral materijala za uklanjanje prašine. Izdržljiva tkanina zapravo skuplja prašinu umesto da je samo pomera ili širi. Kada se krpa zaprlja, možete je oprati, obe metode odlično funkcionišu. Možete nabaviti pakovanje krpica od mikrovlakana za male pare, a one su potpuno efikasne.

Rad od plafona do poda
Sada kada ste naoružani svojim pouzdanim mikrovlaknom, možda ćete biti u iskušenju da obrišete prašinu prvu stvar koju vidite u visini očiju. Ali, uzdrži se.

Prvo, zgrabite svoju krpu za prašinu od mikrovlakana i ostavite je da se omota oko lopatica plafonskog ventilatora. Ovaj korak je ključan, posebno za te plafonske ventilatore. Ništa ne ubija čišćenje brže od uključivanja prašnjavog ventilatora na plafonu i gledanja kako se soba puni česticama prašine poput prljave snežne oluje.

Navlažite krpu od mikrovlakana, dodajte jedan sprej svog omiljenog višenamenskog sredstva za čišćenje direktno na krpu i nežno obrišite visoke površine da biste ih očistili.

Koristite usisivač kanister kad god je moguće
Uhvatite usisivač pomoću trake i koristite ga na policama, na vrhu ormarića, u kalupima i bilo gde drugde gde želite dodatno temeljno brisanje prašine, prenosi Thespruce.

Uverite se da usisivač ima HEPA filter.
Savet
Ako usisivač koji volite nema uključen HEPA filter, možete ga kupiti za svoj usisivač. Oni su jeftini i lako se pričvršćuju na spoljašnju stranu većine usisivača kanistera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekućausisivac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kooliko ste glupi.. Taj sto pise ovakav tekst.. Bogu plakati kakvi saveti..