Kupili ste GORKE ORAHE? SPASITE ih na ova 2 načina

Orasi su oduvek izuzetno bitan deo naše tradicionalne kuhinje. Vreme praznika i slava zahteva da ih obavezno imate u kući. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki. Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha.

Operite ih

Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.

Ispecite ih

Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće biti istog ukusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cuvanjeorasisaveti
Komentari (0)
Dodaj komentar