Kuvari ovu tajnu kriju kao zmija noge: Ovako ćete spremiti sočnu i ukusnu piletinu, više neće biti suva

Jedna od najvećih kulinarskih misterija jeste kako pripremiti pileće ili ćureće belo meso, a da bude sočno i meko. Ovi komadi mesa su „ispošćeni“, ne sadrže masnoću koja se, kada se peče otapa i tako daje meso mekoću i sočnost.

U ovom slučaju domaćice pribegavaju raznim trikovima, pa tako meso drže u „pacu“ i po 12 sati, premazuju ga majonezom, zalivaju uljem i slično… I dok je možda meko dok je toplo, čim se ohladi meso ponovo postaje tvrdo i suvo.

Iskusne domaćice će vam reći i da je greška u tome što kupujete zamrznutu piletinu. Tokom ovog procesa meso se suši i gubi veći deo sadržaja vode, zbog čega je kasnije suvo kada se ispeče.

Međutim, postoji jedan trik za koji znaju samo iskusni kuvari, a koji je ključni razlog zbog kojeg je piletina u restoranu uvek tako sočna…

,,Pileće belo meso će biti izuzetno sočno ako mu pod kožu staviti komadiće putera pomešanog začinskim biljem i u avanu usitnjenim belim lukom. Tek kada ga tako pripremite, pecite ga u zagrejanoj rerni“, savetuju profesionalni kuvari i predavači škole kulinarstva „Chefshows by Novikov“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvaripiletinasočno mesotrik
Komentari (0)
Dodaj komentar