Lako ćete ukloniti rđu sa svega: Ne kupujte skupe proizvode, efikasno rešenje već imate u svom domu

Možda ste u podrumu pronašli bakinu omiljenu šerpu u kojoj je spremala najukusniju domaću supu, ali puna je rđe, a vi naravno da nemate srca da je bacite.

Nema ni potrebe, rešenje vam je nadohvat ruke.

,,Nema potrebe da kupujete skupe proizvode za čišćenje rđe – kažu stručnjaci iz „House Digesta“, jer problem može rešiti i obična aluminijska folija“.

Poslednjih godina se sve više priča o kokosovom ulju kao vrhunskom  prirodnom proizvodu koji ima široki spektar upotrebe i zaštite. Osim što je prava supernamirnica zbog svojih nutritivnih svojstava, ovo ulje možemo koristiti i za čišćenje, negu kože, skidanje mrlja, zaštitu od komaraca i slično.

Ona naime hemijski otapa okside gvožđa, privlačeći molekule kiseonika na sebe, a svakako je bolja opcija od štetnih hemijskih jedinjenja ili čelične vune.

,,Hemijska jedinjenja koja su jako kisela mogu učiniti metal manje izdržljivim, dok čelična vuna može ostaviti površine bez sjaja. Možete koristiti aluminijsku foliju u celoj kući, ali ona će biti posebno efikasna u uklanjanju mrlja sa srebrnog posuđa“, kažu stručnjaci.

Vaš zadatak je samo da pomešati vodu i sirće, s tim da pazite da smesa ne bude prejaka, najbolje u odnosu 1:1, a zatim u napravljeni rastvor stavite komad aluminijske folije. Možete koristiti veći komad, kuglicu folije ili traku. Odaberite ono što će najlakše ući u uglove predmeta koji čistite. Uzmite još folije ako je potrebno i ponovno je navlažite u rastvoru. Kako rđa odlazi s predmeta, obrišite ga suvom i čistom krpom.

Krpa se može isprati i oprati na uobičajeni način, a vaš zarđali predmet biće kao nov. Ako se rđa ponovno nakupi, uvek možete ponoviti ceo postupak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedomrđastručnjacitrik
Komentari (0)
Dodaj komentar