Loša navika: Četkicu za zube nikada nemojte držati na ovom mestu!

Postoje neke navike u higijeni koje primenjujemo nesvesno, ne razmišljajući da li su ispravne ili mogu da naškode našem zdravlju.

Jedna takva je odlaganje četkice za zube u blizini lavaboa ili na mašinu za pranje veša. Četkica za zube može da privuče sve bakterije iz kupatila i da ih sve unesete u usta prilikom sledećeg pranja zuba. Zato je važno da nađete sigurno mesto u ormariću na kom ćete držati četkicu za zube, a usput važno je da koristite i poklopac ili futrolu za četkice, koje sada imate kupiti na svim mestima. Takođe, četkicu bi trebalo da menjate na svaka tri meseca.

I još jedan bitan savet. Naime, nikada ne ostavljajte peškire zakačene u kupatilu. Vlaga i bakterije kupatilo čine najprljavijim mestom u domu. Baš zbog toga, posle kupanja ne smete da držite mokre peškire i bade-mantile u samom kupatilu. Odnesite bade-mantil iz kupatila u sobu ili na mesto na kojem će se dobro osušiti, a zatim ih stavite u korpu za veš. Za sledeće kupanje uzmite novi peškir, ali nadamo se da to ne trebamo naglašavati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

četkicahigijenalavabo
Komentari (0)
Dodaj komentar