Malo truda, velika korist: Pretvorite svoj dom u zen oazu

Ubrzani tempo života izvor je neprestanog osećaja stresa. Ipak, trebali biste imati mesto gde se, nakon napornog radnog dana, možete opustiti i posvetiti samo sebi, Naravno, to mesto je vaš dom, koji uz samo par minimalnih izmena možete pretvoriti u svoj kutak iz snova. Za to vam ne treba posebno ulaganje, već je dovoljno da uneste biljke, cveće, vodene elemente, školjke, kristale, suvo granje… Reč je o elementima iz prirode koji donose ravnotežu i umiruju mnogo više nego kad smo okruženi gomilom nameštaja i tehnologijom.

Blagi izvori svetlosti

Tokom dana idealno bi bilo uživati u Suncu, prirodnom izvoru topline i svetlosti, a u sumrak upaliti male lampice (poput onih za božićni bor) toplog odsjaja ili sveće u staklenkama ili u svećnjacima. Izbegavajte hladna svetla plavičastih tonova.

Veseli mirisi

Jedna od prvih stvari koje zapazimo u SPA centru je blagi miris koji poziva na opuštanje. Napravite istu atmosferu kod kuće pomoću eteričnih ulja, prirodnih mirisnih sveća, štapića ili aromatičnog bilja. U dnevnoj i spavaćoj sobi koristite umirujuće arome (npr. mirta, lavanda, ruzmarin).

Napravite galeriju

Za umetnički, ali harmoničan izraz odaberite jedan zid u domu gde ćete napraviti kolaž porodičnih fotografija i uspomena ili mesto na koje ćete postaviti svoju ploču vizije budućnosti. Kombinujte razglednice sa porodičnim fotografijama, ulaznice muzeja koje ste posetili, presovano cveće i bilje… A kako bi sve bilo aranžirano sa stilom, ograničite se na nekoliko boja, na primer, crnu i belu koristite iznad radnog stola, a bež i zelenu u spavaćoj sobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

enterijerzen
Komentari (0)
Dodaj komentar