Mašinu za pranje posuđa operite do savršenstva, samo sa ova dva sastojka

Mašine za pranje posuđa mogu biti poprilično prljave iako kroz njih stalno prolazi vruća voda i deterdžent. Upravo zbog takvog razmišljanja se i retko čiste, dok je s druge strane održavanje pećnice, aparata za kafu ili mikrotalasne uobičajeno.

U filteru i odvodu mašine nakuplja se nečistoća. Komadići hrane, masnoće i sapunice također se mogu naći u svim uglovima i udubinama mašine. Ako se redovito ne čisti, onda poprima loš miris i izgled te se s vremenom smanjuje njezina efikasnost.

Alkoholno sirće
Napunite šoljicu belim alkoholnim sirćetom i stavite je na gornji deo mašine. Nakon toga je uključite na najtopliji program. Tako će sirće apsorbovati mirise i nagristi prljave naslage na stenkama vaše mašine.

Soda bikarbona
Prospite jednu punu šoljicu sode bikarbone po dnu mašine i uključite je na program za vruću vodu. Možete ponoviti postupak ako su mrlje tvrdokornije i ako se i nakon prvog čišćenja i dalje oseti neugodan miris.

Kao dodatan udarac nečistoćama napravite ‘bombu’ za čišćenje. Pomešajte dve šoljice sode bikarbone i tri kašičice vodonik peroksida. Mešajte dok ne dobijete smesu nalik testu. Kašičicom vadite smesu i stavite je na papir za pečenje.

Čekajte par sati da se osuši. Nakon toga postavite komadiće smese na dno mašine i uključite je na najtopliji program. Za svežiji miris prethodno možete dodati  u smesu nekoliko kapi eteričnog ulja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašina za pranje posuđasirćesoda bikarbona
Komentari (0)
Dodaj komentar