Masne mrlje više neće biti noćna mora: Možete ih ukloniti za 2 sekunde sa samo jednim proizvodom

Postoje načini i trikovi da prevaziđete ovaj izazov koji se zove mrlje od masnoća. Kako da zaista uklonite u potpunosti fleke od ulja i masti, saznajte u nastavku teksta.

Preporučljivo je da počnete sa uklanjanjem masnih mrlja tako što ćete pokupiti višak masnoće čistom salvetom ili peškirom.

Soda bikarbona

Nakon toga, preko mrlje treba posuti veću količinu sode bikarbone. Potrebno je sat vremena da soda bikarbona upije masnoću, a to ćete videti kada prah potamni.

Nakon toga, potrebno je oštrijim plastičnim predmetom ukloniti osušeni prah, a mrlju istrljati deterdžentom za pranje sudova.

Zatim perite odeću koju ste podmazali u mašini za pranje veša, na najvišoj temperaturi za određenu tkaninu. Ovo završava uklanjanje mrlja od ulja sa odeće.

Uklanjanje masnih mrlja sa većih površina zahteva ponavljanje postupka posipanja sodom bikarbonom ili kada vidite da nije sva mast apsorbovana.

Brašno, kukuruzni skrob

Brašno, kukuruzni skrob ili skrob su takođe superupijajuća sredstva za uklanjanje masnih mrlja, koje ćete nakon posipanja masne mrlje nežno obrisati sa odeće.

Deterdžent za pranje sudova razblažite vodom u odnosu 3:1 i mekim sunđerom nanesite na mrlju dok se ne zapeni.

Ako nije osetljiva tkanina, oribajte četkicom za zube. Isperite toplom vodom sa sirćetom i uspešno ste uklonili masnu fleku. Operite posle ovog postupka u veš mašini, na višim temperaturama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domflekemasne fleketrikulje
Komentari (0)
Dodaj komentar