Mikrotalasna ne služi samo za grejanje hrane: Iskoristite je i za ovih sedam stvari

Jedan od omiljenih kućnih aparata je mikrotalasna pećnica. Laka je i praktična za upotrebu i mnogi je koriste isključivo za zagrevanje hrane. Ali ako ste mislili da je to njena jedina funkcija, prevarili ste se. Ona je veoma praktična i za mnoge druge potrebe u kuhinji.

1. Brzo oljuštite beli luk

Ubacite beli luk na 15 sekundi i koža će skliznuti poput magije. Voda u luku pari i razbija vezu između čenova i kore radi brzog uklanjanja.

2. Sok od voća sa lakoćom

Pre nego što iscedite sok od pomorandže ili limuna, zagrejte to voće u mikrotalasnoj pećnici 10 sekundi. Mikrotalasna će opustiti vlakna unutar voća i olakšati ceđenje soka do poslednje kapi.

3. Uklonite grudvice smeđeg šećera

Kada vam je smeđi šećer tvrd kao kamen, probajte ovo. Navlažite papirni ubrus, stavite ga u posudu sa šećerom, a zatim stavite u mikrotalasnu na 25 sekundi. Vlaga će se preneti na šećer i omekšati ga.

4. Kristalizovani med

Ako je vaša staklena tegla meda kristalizovana u zadnjem delu vaše ostave, jednostavno uklonite poklopac i zagrejte je u mikrovalnoj pećnici. Uključite je na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati u prvobitnu glatku teksturu.

5. Brže oljuštite povrće

Tvrde tikvice i korenasto povrće mogu se teško oljuštiti. Da biste olakšali posao, stavite povrće u mikrotalasnu pećnicu na 2 do 3 minuta na slabijoj temperaturi i kora bi trebalo da bude savitljivija za guljenje i sečenje – samo budite pažljivi kada vadite vruće povrće da ne biste opekli prste.

6. Pena od mleka

Preskočite kupovinu skupe mašine za kapućino. Umesto toga, sipajte mleko u teglu, ne više od pola punu (da ostane mesta za penu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mleko će se pretvoriti u penu. Skinite poklopac i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 30 sekundi da se pena podigne. Sipajte u svoju omiljenu kafu.

7. Prženice

Želiš li ručak za pet minuta? Utrljajte komadić putera na dno šolje; napuniti do vrha iseckanim hlebom. U posebnoj šolji pomešajte 1 jaje, 3 kašike mleka. Sipati smesu u u šolju i peći u mikrotalasnoj na jedan minut. Izgleda kao otmeno jelo za pripremu u mikrotalasnoj pećnici, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranakuhinjamikrotalasna
Komentari (0)
Dodaj komentar