Video koji je milione ljudi ostavio u šoku: Primenila je najjeftiniji način izolacije i zagrejala kuću na -26

Iako je u Srbiji trenutno proleće u februaru, zima još nije gotova i dobro je znati dodatne trikove za zagrevanje kuće. A, možda će vam se dopasti trik jedne Amerikanke koja je nedavno na TikToku podelila lak i jeftin način da dodatno zagrejete svoj životni prostor.

Naime, Medi Vajskap sa porodicom živi u u kući staroj 130 godina u Ajovi, gde su poslednjih dana temperature išle i do -26 stepeni.

Medi je na društvenim mrežama priznala da njihova stara kuća nema dovoljno dobru izolaciju da bi „izdržala“ tako niske temperature. Zbog toga su bili prinuđeni da spavaju svi zajedno, ušuškani i prekriveni sa nekoliko slojeva ćebadi, kako bi ih međusobno grejala telesna toplota. Dodala je da čak i svoje velike, planinske pirinejske pse terala da spavaju u kući, iako oni obožavaju sneg i hladnoću.

Ona je nakon ovog neprijatnog iskustva i neprospavane, hladne noći rešila da poradi na brzoj izolaciji – sa mužem je postavila obične plastične folije preko prozora, što je odličan način da lako i jeftino povećate toplotu unutar svog doma tokom zime, te da se smanji promaja.

@maddywisecup

I appreciate everyone’s kind comments on my last video- things are finally warming up inside here! The outside is a different story, but hopefully the wind will die down and our furnace will be able to keep up! #iowablizzard #oldfarmhouse #snowedin #iowawinter #momvlog #momsoftiktok #wisecupcackleshack #ditl #farmchores #countryliving

♬ Homestead – John Smith

Takođe, ovaj trik smanjuje i kondenzaciju, prenosi espreso.co.rs.

Medi je istakla da je ova metoda grejanja zapravo prilično brzo dala rezultat i da se kuća fino zagrejala: „Ovde stvari počinju da se zagrevaju. Zaista se radujem što ću večeras spavati u svom krevetu, a ne na kauču. Sada imamo dobru temperaturu u celoj kući“.

Video je ubrzo postao viralan – za samo nekoliko dana pregledan je više od 5 miliona puta, a TikTok korisnici podelilisu svoja iskustva sa ovom cakom u kometarima.

„Neverovatno je koliko dobro plastika „radi“ na prozorima“, „Stavio sam folije sinoć na naše prozore i zapanjen sam koliko je toplije u kući“, „Probali smo ovo i to je napravilo neverovatnu razliku, a napolju je bilo -15 i to sa vetrom“, samo su neki od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

folijagrejanjeizolacijaprozorizima
Komentari (0)
Dodaj komentar