Mnogi greše već u startu, ovako se pravilno puni sudomašina kažu stručnjaci

Stručnjaci kažu da mašine za pranje posuđa uvek treba puniti od zadnje strane prema prednjoj kako bi se povećao prostor s priborom za jelo okrenutim prema dole, a evo na što su još upozorili:

Potreba za ispiranjem suđa pre slaganja u perilicu samo je urbani mit, tvrde stručnjaci. Umesto toga samo sklonite  sve veće ostatke hrane s posuđa, stavite ga u mašinu i pokrenite proces pranja. Preskakanje ispiranja štedi vreme, ali i vodu i novac.

Sudomašine treba napuniti sa zadnje strane prema napred kako bi se iskoristilo što više prostora, kažu stručnjaci firme Bon Appetit.

Preporučuju da se činije i šoljice stavljaju licem prema dole ili pod uglom da se spreči nakupljanje vode. Tanjire treba slagati na donju policu gde je pritisak vode najjači za uklanjanje tvrdokornih mrlja od hrane.

Pribor za jelo uvek treba složiti tako da je usmeren prema dole, a ručke prema gore, otkrio je stručnjak iz firme za zaštitu potrošača CHOICE. Ashley Iredale iz iste firme objasnila je da je sigurnije, higijenskije i lakše kada se pribor tako sprema.

– Naše ruke i prsti puni su bakterija pa treba smanjiti kontakt s površinama koje dolaze u dodir s hranom – dodala je,

Tiganje, fini porcelan, oštri noževi i drveni pribor, poput dasaka za rezanje uvek treba prati ručno, a ne u mašini. Ovo pravilo takođe se odnosi na cevčice za višekratnu upotrebu, piše Daily Mail

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašina za sudoveposuđe
Komentari (0)
Dodaj komentar