Mnogi se kunu da radi: Presecite limun i posolite, stavite ga ispod kreveta i ujutru vas čeka čudo!

Poznate su mnogobrojne prednosti limuna kao voća koje obiluje vitaminom C. Štiti od prehlade i najčešće se koristi kao dodatan izvor hidratacije organizma prilikom pada imuniteta. Osim vitamina C, limun obiluje brojnim hranljivim sastojcima, zbog čega je sastavni deo gotovo svih domaćih “lekova” za prehladu, kao i prevenciju bolesti.

Međutim, ona vam može biti od pomoći i kada je u pitanju jutarnje razbuđivanje.

Ako imate problem sa razbuđivanjem, koji može biti posebno izražen zimi kada su jutra mračna i hladna, za vas će biti dobar jedan trik sa limunom. Umesto da pripremite i popijete šolju jake crne kafe koja će vas momentalno razbuditi, možda je bolje da praktikujete prirodnija rešenja i oslonite se na miris citrusa.

Moćan miris

U istraživanju nemačkog Nacionalnog centra za informacije o biotehnologiji dokazano je da limun pozitivno utiče na raspoloženje i olakšava ustajanje iz kreveta. Citrusi poput limuna povećavaju serotonin, a samim tim i nivo hormona sreće i zdravlja.

Tako će vam limun u spavaćoj sobi biti od pomoći da ujutru ustanete iz kreveta, a prijatni miris koji se širi domom učiniće da se osvežite, okrepite i spremno dočekate sve obaveze.

Pomoć kod prehlade

Ako patite od začepljenog nosa i prehlade, limun vam može biti od pomoći da lakše zaspite. Sve što treba da uradite jeste da isečete limun na pola, posolite, položite ga na tacnu i stavite je ispod kreveta.

Istraživači su otkrili da ovaj kućni “lek” ima antibakterijski efekat na sinuse i pozitivno utiče na imunološki sistem, kao i da ima isti efekat kao eterično ulje limuna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krevetlimunrazbudjivanjeso
Komentari (0)
Dodaj komentar