Nabavite ovu biljku već danas: Donosi sreću NA SVIM POLJIMA, samo pazite koliko stabljika uzimate!

Sigurno ste čuli za srećni bambus, biljku koja je postala popularna poslednjih godina i čest je poklon u vidu buketa, samostalno ili u posebnim aranžmanima. Njegovo ime nije slučajno, jer se veruje da zaista donosi sreću na različitim poljima.

Trajnost i prilagodljivost

Srećni bambus je naziv biljke koju ćete naći u svakoj cvećari, ali to zapravo nije bambus, to je Dracaena Sanderiana. Po izgledu podseća na bambus, ali i po svojstvima, kao što su izdržljivost i prilagodljivost.

Srećni bambus je povezan sa starim kineskim verovanjem da donosi sreću, pa otuda i njegovo ime.

U Aziji se unosi u novi stambeni prostor jer pozitivno utiče na emocije domaćinstva i atmosferu u domu, kao i u poslovni prostor, jer se veruje da donosi uspeh i napredak u karijeri.

Foto:Pexels/Anncapictures

Ako želite da proverite da li zaista funkcioniše, biće vam drago da znate da srećni bambus ima minimalne zahteve kada je u pitanju održavanje.

Kao i rezano cveće, čuva se u vodi, ali za razliku od nje može preživeti nekoliko godina. Tu vodu treba menjati ili dopunjavati na svakih 10 dana do dve nedelje, jer biljka brzo upija hranljive materije i najbolje je koristiti vodu tako da deset santimetara stabljike bude u vodi.

Sunčeva svetlost

Treba imati na umu da je veseli bambus osetljiv na direktnu sunčevu svetlost, jer može da izazove promenu boje listova, koji žute, mada se i to može videti kao njegova prednost, jer uspeva i u slabo osvetljenim prostorijama ili prostorijama sa veštačkim svetlom, gde većina biljaka ne bi uspela.

Osim pod uticajem direktne sunčeve svetlosti, listovi mogu da požute i zbog viška hlora u vodi. Ako se to dogodi, odmah uklonite te listove kako bi na njihovom mestu izrasli novi. Pored gore navedenih činjenica, treba napomenuti da je ova biljka prilično otporna na širok raspon temperatura, otprilike od 15 do 32 stepena.

Zato vam preporučujemo da odmah odete u cvećaru i kupite srećni bambus, samo pazite koliko stabljika uzimate!

Veruje se da:

  • Dve stabljike srećnog bambusa donose ljubav
  • Tri stabljike osiguravaju sreću
  • Pet stabljika će doneti zdravlje
  • Psam stabljika je za one koji žele bogatstvo
  • Devet stabljika doneće sreću na svim poljima

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkecvećesreća
Komentari (0)
Dodaj komentar