Najbolje domaće sredstvo za uklanjanje masnoće u kuhinji pravi se od 4 sastojka

Domaći sprej za uklanjanje masnoće

Koliko god se trudili, kuhinjska masnoća uvek nađe put do površina na kojima je najmanje očekujemo. Šta učiniti da uklonite mast u kuhinji? Tradicionalna sredstva za čišćenje mogu da deluju, ali često sadrže jake hemikalije koje mogu da naškode koži i životnoj sredini.

Ali tu dolazi prirodno rešenje – domaći sprej za uklanjanje masnoće koji možete lako da napravite sami.

Chantel Mila, poznata po svojim savetima za jednostavno čišćenje i prirodnim sredstvima za čišćenje na društvenim medijima, deli recept za prirodni odmašćivač koji zahteva samo četiri sastojka:

alkoholno sirće,
voda,
tečnost za pranje sudova i
esencijalno ulje limuna

Alkoholno sirće deluje kao moćno prirodno sredstvo za čišćenje i uklanjanje masnoće, dok tečnost za pranje sudova pomaže u razbijanju tvrdokorne masti. Eterično ulje limuna ne samo da dodaje prijatan miris, već i ubrzava čišćenje zbog svojih antibakterijskih svojstava.

Da biste napravili ovaj sprej, pomešajte jednu šolju alkoholnog sirćeta i jednu šolju vode, dodajte kašičicu tečnosti za pranje sudova i četiri kapi eteričnog ulja limuna. Sipajte smešu u bocu sa raspršivačem. Pre upotrebe, prvo testirajte sprej na maloj površini da biste proverili reakciju. Zatim ga poprskajte na površine koje želite da očistite i obrišite krpom.

Ovaj sprej je odličan za čišćenje kuhinjskih površina, od uklanjanja masnih mrlja do osvežavanja cele kuhinje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

masnoćasredstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar