Najbolji trik za čišćenje sudopere bez hemikalija: Sve sastojke već imate

Ljudi se sve više okreću prirodi, pa tako i prirodnim sredstvima za čišćenje koja ne sadrže brdo hemikalija. Zato ne čudi što su na internetu trenutno najpopularniji video saveti i trikovi koji takvo čišćenje čine još efikasnijim.

Na listi stvari koje svakodnevno koristite u svom domu sasvim sigurno se nalazi i sudopera. Ostaci hrane, masnoća, napitaka poput kafe… Sve to dospe u sudoperu, a ako je odmah ne očistite, velike su šanse da će se usmrdeti. Štaviše, u nekim slučajevima je sudopera idealno mesto za razvoj bakterija koje mogu postati pretnja vašem zdravlju.

@mama_mila_

So shiny I struggled to crop out my reflection in this video ✨ #cleaninghack #homehack #cleaningtips #didyouknow #learnontiktok #cleanwithme

♬ Outside (feat. Ellie Goulding) – Calvin Harris

Zato je jedna mama na TikToku otkrila kako vam za čišćenje ne trebaju agresivna sredstva. Dovoljni su sastojci koje već imate u kuhinji – soda bikarbona, sirće i limun. Ovo je kombinacija koja se koristi i za čišćenje brojnih drugih površina, a ovog puta je pomogla i da se vrati sjaj staroj sudoperi.

Za početak, sodu bikarbonu posipajte po sudoperi i lagano utrljajte vlažnom krpom. Preko nje sipajte malo sirćeta i ponovo prebrišite. Potom sve isperite toplom vodom, a na kraju polovinu limuna utrljajte u sudoperu kako biste ga dodatno očistili i dezinfikovali, ali i vratili joj stari sjaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjesudopera
Komentari (0)
Dodaj komentar