Najgore su: Zbog ovih 5 boja, stan vam izgleda jeftino

Proverite da li vaša kuća ima neku od ovih boja? Možda su baš one krivci što vam unutrašnjost izgleda „jeftino“! Po dizajnerima, ovo su najgore boje za uređenje doma.

Nešto vam smeta u vašem domu, ali ne možete tačno da odgonetnete šta je to što „ne valja“ i zbog čega vam stan izgleda nekako „jeftino“? Unutrašnji dizajneri kažu – obratite pažnju na boje koje su zastupljene u vašem domu. One prave ogromnu razliku!
Po njihovim rečima, ako ne želite da vam dom izgleda jeftino i zastarelo, ovih pet boja je najbolje da izbegavate – makar na većim površinama!

Breskva

Izuzetno teška boja. U prodavnici može da izgleda elegantno i toplo, ali u osvetljenoj prostoriji deluje previše svetlo, pa čak i „vuče“ na roze, što će svakako poremetiti izgled koji ste imali na umu. Da bi nameštaj izgledao skupo i šik, dizajneri kažu da nikako netreba da boji breskve „dodelite“ glavnu ulogu u stanu, piše „Design Homes“.

Svetlozelena

Izgleda neprirodno i često se povezuje sa jeftinom plastikom. Danas dizajneri preferiraju mirnije i prirodnije nijanse. Svetlozelena može da koristi u manjim količinama, na primer u vidu kućnog bilja.

Pink

„Barbi pink“ definitivno asocira n akič i deluje jeftino. U modernom dizajnu je izbegavaju, čak i kad je reč o uređenju sobe za devojčice. Dizajneri savetuju da umesto nje koristite „slične“ boje, poput lososa ili puder…

Crvena

Izgleda raskošno samo u odgovarajućem enterijeru, u prostranim i velikim prostorijama. Prilikom ukrašavanja malih i slabo osvetljenih prostorija, crvena će delovati jeftino, pa i vulgarno. Može da bude veoma zamarajuća ua oči i stvara atmosferu kabarea, a po nekima i „kupleraja“… Posebno staromodno izgledqaju crvene tapete sa zlatnim otiscima i zavesama od somota u kombinaciji sa „stilskim“ nameštajem.

Bež

Tople bež nijanse se često uzimaju kao osnova za dizajn enterijera. Ali ono što malo ko zna jeste da one izgledju lepo i moderno samo uz pravilno planirano osvetljenje. Ako nema dovoljno svetlosti, unutrašnjost gubi na svojoj atraktivnosti, a bež nijanse izgledaju prljavo i jeftino. Njihova kombinacija sa drvetom je takođe starinska.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bojekućastan
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Zidove redovno krečim belom bojom. Na zidovima je delimično zastupljena imitacija prirodnog kamena sa svetlo bež nijansama. Dvosed i trosed su boje tamnijeg starog zlata dok su zavese bele sa dekorima takodje starog zlata. Vitrine i nameštaj su u crnoj boji tačnije vitrine su od stakla oivičene crnim metalom. Sto je takodje sa staklenom pločom koja leži na crnom metalnom podnožju. Spavaća soba ima svoju prohodnu garderobu a bračni krevet je takodje od metala sa prljavo belim baldahinom i belim zavesama sastarozlatnim dekorom dekorom. Kuhinja svetla, italijanski stil a na zidovima cele kuhinje i trpezarije je takodje imitat kamena sa takodje belim zavesama i starozlatnim dekorima. Kupatilo je u braon bež kamenim pločicama sa bordurom od školjki, velikim ogledalom zalepljenim na zid iznad lavaboa. Kada he ogromna 200cm x 115cm ubačena u odgovarajuću nišu. U istom stilu je i wc. Predsoblje je okrečen belom bojom a nameštaj je u prirodno beloj boji takodje sličan kuhinji. Pošto radim goblene, zidove mi ukrašavaju veliki broj goblena. Muž i ja sredjivali smo stan sa puno ljubavi. Najiskrenije ova korona mi je u neku ruku dobrodošla da bih uživala u svom stanu.

  • Majstor

    Standarno bijela jbg

  • Anonimni

    Svi danas krece u boji breskve ili bez…tako da svaki drug stan lici na onaj drugi…a o namestaju i ukusu da ne pricam…

  • Petrović

    Pa koje su boje po vama prikladne, koje ne izgledaju jeftino? Znate li od čega ljudi danas žive? Nismo svi Kardašian ili Hilton.

  • Anonimni

    Gluposti…