Namirnica od 50 dinara je najbolja stvar za nerđajući čelik, blistaće kao nov

Verovatno ste već čuli za upotrebu sirćeta ili limunovog soka u kući za čišćenje, ali sledeći put razmislite o tome da posegnete za malo majoneza iz frižidera – posebno ako imate problema da održite porcelan u kupatilu sjajnim i blistavim, piše housedigest.com.

Kesicu ovog magičnog umaka možete da platite samo 50 dinara, a osim gladi, može da vam reši i brojne probleme u domaćinstvu.

Istina je, dok većina ljudi samo razmišlja o korišćenju majoneza prilikom pravljenja sendviča ili salate od krompira, iznenađujuće je dobra i za čišćenje.

Konkretno, mrlje od rđe na porcelanu mogu se lako ukloniti tako što ćete ih premazati majonezom, ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim obrisati. Izgledaće kao da je rđa nestala kao čarolijom, a vaše kupatilo će ponovo izgledati sjajno.

Osim uklanjanja rđe sa porcelana, majonez ima još nekoliko neverovatnih i iznenađujućih namena u čišćenju.

Umak takođe iznenađujuće dobro uklanja fleke sa nerđajućeg čelika.

Bilo da su to otisci prstiju ili zalepljena prljavština, nanošenje malo majoneza na sudoperu od nerđajućeg čelika i kuhinjske aparate i brisanje će ih učiniti kao novim.

Iako je malo kontraintuitivno, nanošenje majoneza na površine može pomoći da vaš dom izgleda lepo.

Na primer, za roditelje čišćenje zidova od bojica može biti mukotrpan i vremenski zahtevan zadatak, ali upotreba majoneza umesto sapuna i vode može biti pravi spas – slično kao što majonez uklanja mrlje od rđe sa porcelana.

Ovaj umak je takođe odličan za podmazivanje šarki vrata koje proizvode buku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čelikmajonezrđa
Komentari (0)
Dodaj komentar