Ne dozvolite da vas “žigošu”: Ove 3 sitnice odaju lošu domaćicu

Način na koji vam je dom uređen otkriva mnogo o vama…Pošto u domu provodimo najviše vremena trudimo se da prostor uredimo po svojoj meri i mogućnostima. Redovna higijena se podrazumeva, a sitnice su one koje odaju „lošu domaćicu“.

Stari sunđeri

Sunđer za sudove je jedan od najpotrebnijih, ali i najprljavijih predmeta u kuhinji. Idealno bi bilo da ih menjamo na nedelju dana i ne samo zato što stari sunđer izgleda neuredno, već je odlično mesto za razmnožavanje bakterija. Posebno je opasno ukoliko je stalno mokar i iz njega ne ispirate tečnost za sudove. U tom slučaju postaje pravi rasadnik opasnih bakterija.

Okrnjeni sudovi

Kažu da okrnjene sudove nije dobro držati u kući jer prema feng šuijiu donose lošu sreću i siromaštvo. Pored toga, tanjir ili čaša sa pukotinama odaju da ne vodite previše računa o kući, a na kraju krajeva, nije ni bezbedno koristiti ovakvo posuđe.

Prljavo ogledalo

Svi vodimo računa da je kuća usisana, đubre izbačeno i prašina prebrisana. Ipak, stručnjaci kažu da lošu domaćicu odaje „musavo“ ogledalo. Da biste obrisali ovaj komad nameštaja, bolje je izabrati posebne proizvode i krpe bez dlačica, kao što je mikrofiber.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domacicakuhinjasunđeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Bitnije je ko je kakav čovek dosta više balkanskih fora za koga dobra domaćica?Muža ,komšiluk, svekrvu…..?Bitno da smo dobre nama samima ako to shvatimo svi oko nas će se osećati bolje