Ne morate koristiti hemikalije: Jedan začin UNIŠTAVA korov u bašti

Rešite se upornog korova

Kako je došlo toplo vreme mnogi su se posvetili uređivanju bašta i vrtova. Korov je jedan od najvećih problema jer je uporan i nije ga se lako rešiti. Čupanje rukom traje dugo, a hemijska sredstva nisu uvek dobro rešenje, pa vam zato predstavljamo ideju kako da se na prirodan način rešite ovih upornih biljaka.

So, tj, natrijum hlorid je prirodno rešenje koje uništava korov. Međutim, nije sva so podjednako efikasna kada je u pitanju suzbijanje korova. Mora se koristiti uobičajena jodirana ili nejodirana kuhinjska so. Važno je da koristite natrijum hlorid, a ne magnezijum sulfat.

So je najefikasnija kao herbicid kada se pomeša sa vodom.  Ako koristite so na korov u vrtu s drugim biljkama koje ne želite da uništite, napravite slabiju smesu – so i vodu u razmeri 1:2.

Ako smesu koristite na mestima na kojima se nalazi isključivo korov možete napraviti jaču smesu, razmere 2:1. Ipak, budite oprezni jer ova količina soli definitivno utiče na ph vrednost zemljišta.  Smesu nanosite direktno na lišće korova. Slana voda se može nanositi pomoću raspršivača ili se može sipati iz posude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

baštabiljkecveće
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    SO IZAZIVA TRAJNU SMRT ZEMLJIŠTA, IZ ISKUSTVA, A KOROV KAD OSETI SMRT SAMO DISLOCIRA SVOJE ŽIVOTNE AKTIVNOSTI. JER NE DELUJE TRENUTNO,NEGO KROZ VREME.

  • Anonimni

    Ko posipa so uništiće i ostale biljke i ph vrednost zemljišta onda tu na to parče zemje neniče ništa