Ne nameštajte krevet odmah nakon buđenja! Pre toga uradite jednu stvar, a stručnjaci objašnjavaju i zašto

Često se kaže da ujutro, nakon buđenja, treba pospremiti svoj krevet i da je to jedan od načina usvajanja pozitivnih navika.

Ali, s tom opaskom treba biti oprezan. Naime, ako pospremate krevet čim se probudite možete ga učiniti – još prljavijim. Posteljinu je nakon spavanja potrebno otkriti i pustiti otprilike sat vremena da bi toplina koju je napravilo vaše telo nestalo i da se pritom smanji broj grinja koje su se nakupljale tokom spavanja.

Krevet možete pospremiti i posteljinu izravnati kako bi izgledalo urednije, ali je nikako nemojte prekriti jer će se tako bakterije i dalje skupljati.

Dakle, nakon buđenja otvorite prozor ili barem vrata sobe kako bi vazduh mogao da cirkuliše. Iako su na to već upozoravali mnogi stručnjaci, nedavno je ova informacija dospela i na TikTok gde ju je podelio doktor Radž.

“Ako pospremite krevet odmah ujutro zarobićeš grinje koje su se skupile preko noći. Ovi mikroskopski predatori, manji od milimetra, hrane se ljudskom kožom i žive u vlažnim okruženjima. Kad noću spavamo, tela nam postaju topla i znojna i postaju primarne mete za ove napasti. A oni potom ostavljaju izlučevine koje mogu izazvati alergije i astmu. Zato ako namestiš krevet odmah ujutro zarobićeš svu tu vlagu i omogućiti lep dom milionima zloća”, rekao je i dodao:

“Umesto toga ostavite ga barem nakratko nepospremljenog kako bi vazduh kružio i da do njega može da dospe i sunce. Tako će grinje dehidrirati i uginuti”, istakao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grinjeposteljinavlaga
Komentari (0)
Dodaj komentar