Ne očajavajte ako se vaša vunena odeća skupila tokom pranja, lako možete rešiti problem uz ovaj trik

Ponekad izdvojimo više novca da kupimo taj jedan, poseban komad odeće koji košta bogatstvo i napravljen je od posebnih materijala, a treba ga tretirati sa posebnom pažnjom. I dok znatno jeftiniji odjevni predmeti „izdrže“ uobičajene postupke pranja, posebno osetljivi materijali zahtevaju posebnu negu, prenosi Večernji.hr.

Ako vam se desilo da ste u mašini za pranje veša oprali komad vunene odeće na višoj temperaturi nego što bi trebalo (perite vunu u hladnoj vodi na rukama), najverovatnije ste pomislili da sada možete samo da se oprostite sa vašim omiljenim komadom odeće, ali ne očajavajte!

Imamo rešenje.

Sipajte toplu vodu u kadu (lavor ili umivaonik) i dodajte dve kašike balzama za kosu ili šampona za bebe i promešajte. Natopite odeću i ostavite da odstoji oko dva sata. Izlijte vodu, ali ostavite odeću neispranu. Ostavite balzam na vunenim vlaknima.

Zatim umotajte odeću u suv peškir da upije višak tečnosti, a zatim nežno počnite da je razvlačite, ali pazite da se ne rastegne previše kako se vlakna ne bi pokidala.

Kada ste „dobili“ originalnu veličinu vunenog odevnog predmeta, ostavite da se osuši na vazduhu. Ako se nije dovoljno istegnuo, nakon nošenja i isprobavanja, ponovite postupak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domdžempertrikvuna
Komentari (0)
Dodaj komentar