Neguju se takoreći same: Ako vas mrzi da zalivate biljke, ovih 6 su pravi izbor za vas

Kao što za svaki lonac postoji poklopac, tako i za svakog čoveka postoji biljka o kojoj može da se brine, samo se treba potruditi da je nađete

Poslednja cvećka koji ste imali na terasi svenula je jer niste imali dovoljno vremena da se brinete o njoj, a setili ste se da bi trebalo da je zalijete kad je već bila sparušena i nije joj više bilo pomoći?

Nemojte da brinete, postoje kućne biljke kojima će biti sasvim dovoljno da ih napojite jednom ili dvaput mesečno.

Nolina, slonovo stopalo (Nolina recurvata)
Poreklom iz Meksika i Gvatemale, ova biljka je navikla na sušnu klimu. Egzotičnog izgleda, ima sukulentno stablo u kojem se deponuju zalihe vode. Zaliva se retko svake dve do tri nedelje tokom leta ili svake tri do četiri nedelje zimi.

Aspidistra (Aspidistra elatior)
Idealna za početnike. Izuzetno je izdržljiva i baš morate biti antitalenat za uzgajanje biljaka da biste je ubili. Poreklo vodi iz šuma Japana i Tajvana. Ne vole direktno sunce, pa birajte prozor okrenut ka severu. Zaliva se jednom u tri nedelje inače će joj istruliti koren.

Svekrvin jezik, sanseverija, sabljica (Sansevieria trifasciata)
Vrlo žilava biljka koja time opravdava svoje ime. Vodi poreklo iz Afrike. Da bi uspevala, zalijte je tek kada je zemlja oko biljke potpuno suva, dakle jednom u dve do šest nedelja.

Aloja vera

Lekovita biljka koja iako vodi poreklo iz Severne Afrike, nije joj potrebno direktno sunce više od dva-tri sata dnevno. U letnjem periodu, kada joj tlo postane izuzetno suvo, moraćete da je zalivate jednom nedeljno, a zimi – dva puta mesečno.

Senecio krunica,brojanica ili string of pearls (senecio rowleyanus)
Laka za gajanje, kao i svi sukulenti ne voli zalivanje. Preferira jarku, indirektnu svetlost a voli i veštačka osvetljenja. Zalivajte je svake dve nedelje, a zimi još manje, ali izbegavajte da joj kvasite listove.

Pahira, drvo za privlačenje novca (Guiana Chestnut)
Po feng šuiu ako držite ovu biljku u kući doneće vam srećum uspeh i više novca. Uspeva na inidrektnom svetlu, a možete je zalivati dva do tri puta mesečno. Osim toga, izgleda baš kul u stilskom smislu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljke
Komentari (0)
Dodaj komentar