Nemojte nikako da bojite zidove u ove boje, stručnjaci upozoravaju sve

Treba da obratite pažnju i na samu unutrašnju dekoraciju doma, kao i na enterijer

Dom treba da bude mesto u kojem ćemo se osećati najprijatnije.

To je naša oaza mira, mesto gde smo najopušteniji i gde najviše vremena provodimo.

Shodno tome trebalo bi da ga uredite po svom ukusu i da se potrudite da gotovo svaki detalj bude na svom mestu.

Često stručnjaci ističu da haos u kući prouzrokuje “haos” u glavi, u šta ste se verovatno i sami nekoliko puta uverili kada vam je koncentraciju remetila nagomilana garderoba na stlici ili puna sudopera sudova.

Osim toga što treba svakodnevno da se trudite da u vašoj kući postoji red, da svaka stvar bude na svom mestu, treba da obratite pažnju i na samu unutrašnju dekoraciju doma, kao i na enterijer.

Stručnjaci za dizajn enterijera ističu da određene boje zidova nikako ne bi trebalo da budu prihvatljive u domu jer mogu dovesti do nervoze i anksioznosti. Ako ste se sada odlučili za renoviranje svom doma, dobar način da ga osvežite jeste krečenje zidova. Međutim, ponekad je najteži zadatak izabrati koju boju ćemo koristiti.

Ljudi se uglavnom opredeljuju za belu boju zidova i to ne bez razloga – poznato je da bela dodatno proširuje prostor, “otvara” ga i daje mu novu dimenziju, a takođe može izazivati osećaj smirenosti kod ukućana.

Nasuprot beloj boji, stručnjaci savetuju da se za krečenje doma nikako ne koriste crvena, žuta, plava, crna i druge jake boje.

Crvena boja podiže energiju, daje osećaj živosti prostoru, međutim, postoji i njena negativna strana – često izaziva osećaj besa i uzbuđenja, pa može delovati iscrpljujuće.

Žuta dovodi do anksioznosti, kretanja i rasejanosti, pa će vam biti teško da se skoncentišete.

Tamno siva, tamno bež i smeđa su lepe boje i neutralne, ali soba sa njima može izgleda skučeno i malo.

Ako živite u stanu ili kući manje kvadrature, savet stručnjaka je da za krečenje zidova koristite što neutralnije i svetlije boje kako biste “otvorili” prostor i vizuelno ga učinili većim.

Ukoliko ste umetnička duša i želite malo živosti da unesete u dom, svakako to možete uraditi u vidu malih detalja: nacrtajte razne oblike na zidu, crteže po vašoj želji ili jednostavno jedan zid ofarbajte u boju koja se razlikuje od ostalih zidova.

Na taj način vaš dom neće izgledati previše sterilno i jednobojno, a zidovi vam neće biti ni tamni, što može izazvati osećaj nelagode i nervoze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bojezidovi
Komentari (0)
Dodaj komentar