Neverovatan trik kako da produžite svežinu paradajzu, potrebna vam je samo ova traka!

Svi želimo da kupljeni paradajz bude što duže svež i sladak, bez obzira na to na koji način ga pripremate i uz koja jela. Kako bismo ovo  postigli i njegovu svežinu zadržali što duže važan je način njegovog čuvanja.

Kako se čuva paradajz?

Ako paradajz još nije zreo, najbolje je da ga čuvate na nekoliko dana dok ne postane zreo, a onda ga pripremati. Zreli paradajz može da ostane svež u frižideru prilično dugo. Međutim, na društvenim mrežama se pojavio sjajan trik kako da što duže ostane svež.

@kafoholicarke

Nakon deset dana u frižideru, paradajz je izgledao potpuno isto kao i prvog dana😳 Da li je do lepljive trake ili do “plastičnosti” paradajza… to će svima nama ostati misterija😂 #kafoholicarke #kakoda #viral #fyp #viraltiktok #howto #trik #homehacks

♬ original sound – Kafoholicarke

Dakle, da biste produžili svežinu paradajz, dovoljno je da uklonite peteljku i da na njeno mesto stavite komadić selotejpa. Posle 10 dana, paradajz je izgledao potpuno isto kao i prvog dana. Da li je do lepljive trake ili do “plastičnosti” paradajza… niko ne zna, ali trik očigledno radi.

Takođe, bitno je naglasiti da paradajz možemo da čuvamo u frižideru, ali važno je da uzmemo u obzir zrelost paradajza. Hlađenje prekida proces zrenja. Ako stavite nezreli paradajz u frižider, ostaće takav. U slučaju da ste kupili prezreli paradajz, obavezno ga stavite u frižider da se uspori kvarenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

paradajzpeteljkasvezinatraka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Sofronije

    Ni paradajz, ni bilo koja druga namirnica se ne kupuje da bi stajala 10 ili više dana.Sve treba pojesti dok je sveže.Ni lubenica nije više zanimljiva ako se pojede jedna kriška a ostatak čuči u frižideru par dana.Čisto bacanje para na nepotrebne gluposti i hirove.Sad mi se jede, sutra mi se ne jede, i onda se većina baca…Kupi brate koliko možeš pojesti, i pojedi to što pre.