Ovih 5 velikih grešaka pravimo dok usisavamo prašinu

Nije neka umetnost usisavati, a ipak, svi mi dok usisavamo pravimo neke propuste zbog kojih nam dom nije dobro usisan. Ovih pet velikih grešaka najčešće pravimo i kako možemo da ih izbegnemo.

1. Čekamo da se kesa usisivača potpuno napuni – Neki usisivači imaju indikator koji pokazuje koliko je kesa puna, ali najbolje je da sami proverite stanje i zamenite kesu kada je tri četvrt puna, biće efikasniji. Ako koristite usisivač bez kese, ne zaboravite da očistite delove na kojima se skuplja prljavština, piše Zadovoljna.hr.

2. Usisavamo s prljavim filterom – Filter nije potrebno menjati često koliko i kesu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili pokidan, vreme je za novi.

3. Ne koristimo priključke za usisivač – S gotovo svakim usisivačem dolaze i pomoćni priključci koji olakšavaju usisavanje nameštaja, lampi, svetiljki, letvica, teže dostupnih mesta…

4. Vraćamo električni kabl u usisivač a ne usmeravamo ga pravilno – Mnogi od nas nakon usisavanja samo stisnu dugme na usisivaču i puste da se električni kabl sam vrati na svoje mesto. To je greška, jer on može da zastane, zapetlja se i tako zapene, pa ne možete da se vratiti u usisivač niti da se izvuče napolje. Uvek držite kabl u ruci i tako ga usmeravajte da se pravilno vrati na svoje mesto.

5. Ne čistimo četke usisivača od nakupljenih dlaka – Četka na rolama koja se ne okreće, ni ne čisti. Što je još gore, nakupljene dlake, vlakna i slični otpaci koji su skupe na četkama mogu da uništite motor usisivača. Zato svaki put nakon usisavanja uklonite nečistoću koja je ostala na četkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prasinausisivac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Mrzim usisavanje,to mi je najteži kućni posao.