Nikada ne bacajte iskorišćene kesice čaja: Neprocenjive su naročito zimi, ovaj trik će vas oduvati

Za mnoge ljude vrećica čaja je smeće, koje bez razmišljanja bacaju u kantu.

Ali da li ste znali da se i nakon popijenog čaja, kesica i dalje može koristiti. Jedan trik je da ga okačite na radijator ili kvaku. Zvuči iznenađujuće, ali efekat će vas oduševiti. Ovaj trik je posebno koristan zimi.

Ispostavilo se da korišćene vrećice čaja imaju mnogo iznenađujućih upotreba. Verovatno je najpoznatiji po upotrebi kao obloga za umorne, nadražene ili natečene oči. Donosi trenutno olakšanje i vraća svežinu izgledu. Još bolji efekat možete postići kada ga stavite u frižider na neko vreme. Takva hladna obloga je ponekad spas.

Okačite vrećicu čaja na radijator

Zašto? Odgovor bi vas mogao iznenaditi. Ako ga natopite svojim omiljenim eteričnim uljima, delovaće kao prirodni osveživač vazduha. Miris će se osloboditi svaki put kada se vrata otvore i zatvore. A ako ga stavite na radijator, biće još bolje. Toplota će pojačati prijatan miris. Jednostavno, jeftino i u duhu nultog otpada. Vrećica čaja okačena na radijator ili kvaku možda ne izgleda baš estetski, ali lepo miriše u celoj prostoriji. Najbolje od svega je što je cena ovakvog osveživača bukvalno par dinara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čajkesica
Komentari (0)
Dodaj komentar