Nikada se ne bi setili: Ova tečnost eliminiše sve neprijatne mirise iz veš mašine

Da li ste slučajno ostavili mašinu za pranje veša zatvorenu? Neprijatan miris koji dolazi iz bubnja može preći na sveže opranu odeću. Čak i pravilno korišćena mašina za pranje veša zahteva našu podršku i malo osveženja s vremena na vreme.

Obična vodica za ispiranje usta dobro dođe. Neverovatno je kako odlično funkcioniše!

Mašinu za veš koristimo skoro svaki dan, ali retko razmišljamo o čišćenju. Često verujemo da, pošto uređaj pere naše stvari, istovremeno se i čisti. Nažalost, to ne funkcioniše tako. Vlaga, prljavština i sediment su odlično okruženje za rast bakterija, plesni ili gljivica koje izazivaju neprijatne mirise. Ostaci deterdženta koji koristite za pranje takođe se nakupljaju u mašini.

Zbog toga treba redovno čistiti mašinu za pranje veša. Zahvaljujući tome izbeći ćete mnoge neprijatnosti i bićete sigurni da je vaš veš zaista čist i higijenski.

Sipajte pola šolje vode za ispiranje usta u mašinu za pranje veša, u odeljak za deterdžent ili tečni deterdžent. Zatim pokrenite uređaj na tzv brzi ili ekspresni program. Dovoljan je ciklus od 15-30 minuta. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, tečnost će ubiti mikrobe koji se razvijaju u udubljenjima mašine za pranje veša. Takođe će pomoći da se uklone druge nečistoće koje su preostale u bubnju i cevima – na primer, sedimenti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bakteriječišćenjehigijenamirisves masina
Komentari (0)
Dodaj komentar