Obavezno pospite sirće oko prozora čim dođe toplije vreme: Evo i zašto

Sirće je veoma efikasna namirnica u rešavanju najezde insekata

Ništa lepše od buđenja ujutru i otvaranja prozora dok svež prolećni vazduh ulazi u sobu, ali ono što može da nam smeta jesu dosadni insekti.

Čini nam se da i jedno i drugo uvek uspeju da se kroz najmanji otvor provuku i uđu u naš stan.

Na svu sreću postoji efikasan način da insekte zadržimo dalje od našeg doma, a da to ne uključuje prskanje otrovnih pesticida.

Pomešajte u odnosu 50-50 vodu i alkoholno sirće i poprskajte ga po oknu od prozora. Uradite to i sa unutrašnje i sa spoljašnje strane ako ste u prilici.

Ukoliko nemate flašu sirćeta u kući nabavite je jer ćete sirće moći da koristite na 101 način u čišćenju i održavanju kuće. Sirće drži podalje od vas i paukove zato što sadrži kiselinu koja ih odbija.

Ovo je naročito od koristi onima koji imaju ispred prozora drveće. Predivna priroda je uvek dobrodošla, ali obično se na biljkama nalaze domovi mnogih insekata koji kad tad nađu put u vaš dom. Zato će vam smeša od vode i sirćeta uvek dobro doći.

Ako se plašite neprijatnog mirisa imamo i tu dobre vesti – miris sirćeta brzo ispari do te mere da ga ljudski nos ne registruje, ali zato insekti beže od njega. Ovo sredstvo je mnogo prirodnije i bezbednije i za vas i za vaše ukućane, ali i za kućne ljubimce. Zaboravite na pesticide i napravite mnogo jeftinije sredstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domprolećeprozorsirćetrik
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Motte

    A zar niste culi za mrezice protiv insekata.Pre smo mi pravili okvire na koje smo stavljali mrezice pa pricvrstili spolj za prozor.Sada su prozori vecinom plasticni pa ko nece da busi prozor svugde ima da se kupi mrezica .dobijete uz nju lepljivu cicak traku zalepite oko prozora i na nju stavite ( utisnete) mrezicu.Mozete drzati otvoren prozor dan i noc i imate svez vazduh.A i prakticnije su od stabilnog komarnika posto jednostavno skinete mrezicu kada je prljava i operete kao zavesu i vratite nazad.Ja imam stabilne komarnike a kuca je nasprat tako da gore nemogu pobrisati komarnike ali zato ih ocistim paro cistacem i bude super.

    • Baj štrumf denkel majstor

      Muve, mušice, komarci i ostali mali insekti su kao ‘lukave lisice’ ! Ulete u stan ili kuću,najviše, kad se otvore vrata ili ulaze kroz mrežice, dok su još sasvim mali !

      • Petar

        Insekt obožavaju kiseline svih vrsta navala vam savet

  • V.A.Laki

    Postoji samo jedni ‘mali’ provlemi: Da će nam stan ili kuća još dugo vremena ‘mirisati’ na sirće, kao da smo se jako oznojili praveći zimnicu, a o muvama i ostalim insektima, koje ‘slučajno’ ulete u naš stan ili kuću – bolje i da ne govorim(o) !?

  • V.A.Laki

    Ima jedan ‘mali’ problem, a to je, da će nam stan ili kuću dugo vremena mirisati na sirće, kao da pripremamo zimnicu !

  • Anonimni

    Da sto vise ulaze vinske bube u kuci