Očistite peglu za samo 30 sekundi: Uz ova dva sastojka biće kao nova (video)

Sigurno se i vama dogodilo da uključite malo jaču temperaturu ili zaboravite na peglu, pa se njena površina zalepi za tkaninu i na njoj ostanu mrlje od sagorelog materijala.

Čišćenje zagorelih ostataka tkanine možda deluje kao mukotrpni proces, ali uz ovaj trik vaša pegla će za samo 30-ak sekundi biti kao nova.

Potrebno vam je:

  • tableta za mašinsko pranje sudova
  • alkoholno sirće
  • štapići za uši

Peglu uključite na maksimalnu temperaturu, ali nemojte uključivati paru. Vrlo pažljivo tabletom za pranje posuđa prelazite preko zagorelih delova površine pegle i polako trljajte. Videćete kako se sve zalepljeno lako skida i pegla ponovo sija kao nova.

Na kraju je potrebno očistiti i rupice za paru, a to ćete najlakše uraditi pomoću štapića za uši umočenih u alkoholno sirće. Laganim pokretima istrljajte kamenac nakupljen u rupicama i uklonićete ih za tren.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeoeglatrik
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Jedno je bitno cega se ne pridrzavamo,u zurbi ili zbog nipodastavanja detalja za trivijalne radnje da se pravilnim peglanjem pegla ne isprlja i to je laksi nacin nego da je stalno cistimo.Glavno je da znamo da postoje materijali koji se striktno peglaju preko tanke krpe ,gaze, pofajtane ili cak suve jer sastav materijala je takav da se lepi ,ne samo na visokoj temperaturi vec i temperaturi koja je potrebna da bi se izguzvan garderobni deo popeglao .tO JE JEDINI NACIN DA SE ZA PEGLU NE LEPE DLACICE I VUNENA VLAKNA.Smanjivanjem temperature mozemo izbeci ekstremno lepljenje za peglu ali konstantnim peglanjem bez krpe materijala sa vunom i drugim sastavima uvek ce se lepiti za peglu dok ne postane toliko zalepljena da ostavlja tragove na drugim tkaninama koje podnose visoke temperature(pamuk,sifon,damast,platna prirodna).Redovnim ciscenjem pegle na navedene nacine mozemo jedino izbeci tvrdokorne naslage koje zaista zadaju muku licu koje pegla.